Martha Stewart reggeli fiatalság elixírje egész napra energiát ad

zöld lé, zöld turmix
Vágólapra másolva!
Martha Stewart elárulta, hogy minden reggel zöld lével indítja a napot, amely nála egy zöld leveles zöldségekből, gyümölcsökből és gyömbérből készült italt jelent. A receptet a bőrgyógyászától kapta, aki ódákat zengett a bőrápolási előnyeiről. Nem véletlenül hívják a fiatalság elixírjének.
Vágólapra másolva!

– így hívja Martha a zöld levet, amelynek hozzávalóinak nagy részét maga termeszti. Nekünk persze lehet, hogy kell tennünk egy kirándulást a szupermarketbe, de áldásos hatásait tekintve, megéri.

A levet elkészíthetjük gyümölcsprésben, de ha nincs otthon, akkor turmixoljuk le és szűrjük át Forrás: Shutterstock

Amikre szükségünk lesz a zöld lé elkészítéséhez, azok a következők: egy zöld körte, két zellerszár, két kis uborka, egy csomó petrezselyem, egy fél nagyujjnyi gyömbér, két gerezd narancs. Martha elárulja, hogy ez az alaprecept,

ő azonban mindig kiegészíti spenóttal, ugyanakkor a petrezselymet és a körtét elhagyja.

Úgy tűnik tehát, hogy van némi mozgásterünk, ami a recept testreszabását illeti. Sőt, tulajdonképpen Martha egyszer kijelentette, amikor a Today Show-ban beszélt a zöld léről, hogy bármi, ami friss és organikus, mehet a turmixgépbe.

A levet elkészíthetjük gyümölcsprésben, de ha nincs otthon, akkor turmixoljuk le és szűrjük át. Ebben az esetben azonban érdemes hozzáadni egy kis vizet is, különben sűrű, nehéz keveréket kapunk.

Nyomkodjuk ki az összes levet a zöld, iszapszerű keverékből, és már fogyaszthatjuk is a finom, frissítő italt.

Nemcsak a fiatalságunkra lehet pozitív hatással, de még az energiánkat is megdobja egy nehéz napon. Próbáljuk ki!

Forrás