Készítsen csokoládé fondantot Valentin-napra!

csokoládé fondant
Vágólapra másolva!
Semmi sem dobja fel úgy a romantikus hangulatot, mint egy dekadens desszert. A kellemes vacsora után tökéletes választás a csokoládé fondant, amely édes csemege és izgalmas ízutazás egyszerre. Kívül puha, belül pedig imádnivalóan krémes az olvadt csokoládé. Fantasztikus Valentin-napi meglepetés a kedvesünknek.
Vágólapra másolva!
Csokoládé fondant. A kép csak illusztráció! Forrás: Shutterstock

Csokoládé fondant

Hozzávalók:

  • 50 g lágy vaj
  • kakaópor
  • 200 g étcsokoládé
  • 200 g kockára vágott vaj
  • 200 g porcukor
  • 4 tojás
  • 4 tojássárgája
  • 200 g liszt
  • vaníliafagylalt a tálaláshoz

Elkészítés:

Vegyük elő a pudingformát, majd a lágy vajjal kenjük ki.
Tegyük a formákat a hűtőbe vagy a fagyasztóba, hogy a vaj megkössön, azután szórjunk bele kakaóport.
Forgassuk meg a formát, hogy a kakaó jól megtapadjon mindenhol.
Vízgőz felett olvasszuk meg a vajat és az étcsokoládét.
Amint simára kevertük, tegyük félre 10 percre.
Egy külön tálban verjük habosra a tojást, a tojássárgáját és a porcukrot.
Szitáljuk bele a lisztet, és dolgozzuk jól össze.
Öntsük a csokoládét a lisztes keverékhez, és keverjük jól át még egyszer az egészet.
Adagoljuk a laza tésztát a pudingformába, hagyjuk pihenni 20 percig vagy egy éjszakát.
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra, tegyük a formákat egy tepsire és süssük a fondantot 10-12 percig.
Akkor jó, ha kezd eltávolodni a forma oldalától.
Kapcsoljuk ki a sütőt, és hagyjuk odabent kihűlni a fondantot.
Óvatosan vegyük ki a formákból, és tálaljuk vaníliafagylalttal.