Hozzávalók a perechez:
Hozzávalók a sókéreghez:
Elkészítés:
A langyos tejben keverjük el a cukrot, morzsoljuk bele az élesztőt.
Hagyjuk felfutni.
Keverjük bele a vajat, az olajat, a tejfölt, a sót és a lisztet, aztán gyúrjuk tésztává.
Tegyük félre félórára kelni.
Gyúrjuk át a tésztát, utána osszuk 10 egyenlő részre.
Sodorjunk belőle hurkákat, és hajtsuk perec alakúra.
Tegyük őket sütőpapírral kibélelt tepsire, majd 180 fokon süssük 10-12 percig, vagy amíg elkezd megpirulni.
Vegyük ki, és tegyük félre.
Keverjük össze a lisztet, a sót és a vizet, majd csorgassuk rá a perecekre.
Tegyük vissza sülni 5 percre.
Amint kihűlt, fogyaszthatjuk is!