Házi gumicukrot készítene zselatin nélkül, természetesen?

gumicukor
Vágólapra másolva!
Az agaragarpor, amelyet vörös algából készítenek, a zselatin nélküli gumicukor kulcseleme. Természetesen zselés állagú, tökéletes zselatinpótló. A belőle készült gumicukor sokkal lágyabb, mint a megszokott bolti, de minden szempontból egészséges. Próbálja ki! Három receptet is mutatunk!
Vágólapra másolva!
Forrás: Shutterstock

Természetes gumicukor

Hozzávalók a narancsoshoz:

  • 1 narancs, hámozva
  • 1 bögre almalé, lehetőleg otthon készített
  • 2 evőkanál cukor vagy édesítő
  • 3 evőkanál agaragarpor

Hozzávalók az áfonyáshoz:

  • ½ bögre áfonya
  • 1 bögre almalé, lehetőleg otthon készített
  • 2 evőkanál cukor vagy édesítő
  • 3 evőkanál agaragarpor

Hozzávalók az almáshoz:

  • 1 bögre almalé, lehetőleg otthon készített
  • 2 evőkanál cukor vagy édesítő
  • 2 evőkanál agaragarpor
  • gumicukorforma

Elkészítés:

Tegyük a gumicukorformákat a fagyasztóba, mert így a cukrok gyorsabban megkötnek majd benne.
Keverjük össze a gyümölcsöket és az almalevet egy turmixgépben.
Szűrjük le egy kislyukú szűrőn, kanállal nyomkodjuk ki a folyadékot a pépből.
Az így kapott levet tegyük egy edénybe, és kezdjük el felforralni.
Keverjük el benne a cukrot vagy édesítőt és az agaragarport, majd forraljuk fel és főzzük 3 percig.
Közben folyamatosan keverjük.
Vegyük le a tűzről a lábast, csepegtessük a formákba a folyadékot, és tegyük a hűtőbe 30 percre vagy 1 órára, hogy megkössön.
Amint letelt az idő, vegyük ki a formából a gumicukrot.
Kész is!