Így készítsünk csokis kekszet tojás nélkül

csokoládés keksz, csokis keksz
Vágólapra másolva!
A sütés egy nagyszerű módja annak, hogy lefoglaljuk magunkat a kijárási korlátozás idején. Rálelhetünk ráadásul olyan receptekre, amelyek teljesen új távlatokat nyitnak meg előttünk. Ilyen lehet a liszt nélküli brownie vagy a tojás nélküli keksz. Próbáljuk ki a következő receptet, garantáltan imádni fogjuk.
Vágólapra másolva!
Csokoládés keksz. A kép csak illusztráció! Forrás: Shutterstock

Tojás nélküli csokis keksz

Hozzávalók:

  • 125 g margarin
  • 125 g cukor
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • 200 liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 evőkanál víz
  • csokoládécsipsz

Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
Dolgozzuk össze egy fakanállal a vajat és a cukrot egy tálba, amíg könnyű és krémes lesz.
Keverjük össze a vaníliát, a lisztet, a sütőport, a vizet és a csokoládécsipszet egy tálban.
Keverjük hozzá a vajas keveréket is és dolgozzuk össze.
Amint a tészta összeállt, tegyük egy lisztezett felületre és nyújtsuk ki.
Szaggassunk belőle köralakú formákat például egy pohár segítségével és tegyük egy sütőpapírral kibélelt tepsire kissé távol egymástól.
Süssük 12 percig, vagy amíg aranybarna lesz.
Ha kivesszük a sütőből, hagyjuk 5 percig a tepsin, majd tálaljuk.