Hogyan mossuk meg helyesen a zöldségeket a koronavírus idején?

zöldség
Vágólapra másolva!
Ebben a vírusos időszakban nemcsak a kézmosás és a tartalékok megvétele a fontos, hanem a zöldségek és a gyümölcsök megtisztítása is. Így mehetünk a leginkább biztosra.
Vágólapra másolva!

Rengeteg a bizonytalanság a vírus körül, Felicia Goulet-Miller szerint azonban: ha valaki tüsszent a boltban, a vírus a termékekre kerülhet és néhány óráig képes életben maradni. Ezért fontos, hogy vásárlás során ne nyúljunk az arcunkhoz.

Na, meg persze az is, hogy körültekintően mossuk meg a zöldségeket és gyümölcsöket.

Azzal, hogy folyó víz alatt átöblítjük a gyümölcsöt, nem érünk sokat. Ez ugyanis még a szennyeződéseket és a vegyi anyagokat sem hozza le, amelyeket a héjukra permeteznek.

Forrás: Shutterstock

Tehát a folyamat!

1. Mossuk meg a kezünket jó alaposan fél alkarig szappannal, langyos folyó víz alatt.

2.Mossuk meg a gyümölcsöt szappannal, langyos folyó víz alatt. (Lehet már kapni természetes, bio szappanokat.) Dörzsöljük át jól a kezünkkel a külsejét,

a kemény héjú alapanyagoknál bátran használjunk kefét is.

Akkor is mossuk meg a gyümölcsöt, ha meghámozzuk és megfőzzük, plusz előtte mindenképp mossuk meg a kezünket is! A helyes higiéniai gyakorlat, ideértve az alapanyagok alapos megtisztítását, alapvető fontosságú.