Ez volt a múlt hét legnépszerűbb receptje

székelykáposzta
Vágólapra másolva!
A múlt hét a Valentin-nap jegyében telt: rózsás desszerttel készültünk kedvesünknek és rózsaszín koktélokat kortyoltunk. Ugyanakkor visszakacsintottunk egy kicsit a hagyományokhoz is, és székelykáposztát készítettünk a nagymama receptgyűjteményéből. Másnap lengyel pizza, harmadnap pedig csilis bab került az asztalra. Akárhogy is, a régi jó dolgokkal semmi sem veheti fel a versenyt: a legnépszerűbb recept a székelykáposzta volt. Gasztro-összefoglaló.
Vágólapra másolva!

Kilenc élelmiszer, amelyet nem ajánlott reggelire fogyasztani

A reggeli a nap legfontosabb étkezése – szokták mondani. Sok esetben azonban olyan reggeli kerül a tányérunkba, amelyet jobb lenne inkább kihagyni. Az egészséges reggeli rostot, fehérjét és egészséges zsírokat tartalmaz, így adva energiát a napra. De vajon mi számít jó reggelinek és mi nem?

5 ok, amiért több fehérjét kellene enni reggelire

A tanulmányok szerint a magas fehérjetartalmú reggeli hatására jóval gyorsabb lesz a fogyás, ráadásul a kilók sem kúsznak úgy vissza, mintha rendszeresen kihagynánk azt. A fehérje a fenntartható fogyás és testsúly kulcsfontosságú eleme, hiszen elősegíti a telítettség érzését.

Forrás: Shutterstock

Különösen fontos, hogy a hosszú alvás után beindítsuk az anyagcserét, újraenergizáljuk az agyat és fenntartsuk a vércukorszint egyensúlyát. A fehérje emésztése hosszabb ideig tart, fokozza a teltségérzetet, tovább érezzük magunkat jóllakottnak.

Valentin-nap: 3 romantikus rózsás recept

A szerelmesek ünnepén mi lehetne romantikusabb, mint egy csésze rózsaszirommal megszórt latte egy pisztáciás-rózsás muffinnal felszolgálva? Mondjuk néhány darab rózsaszirommal megszórt kókuszgolyó egy finom csókkal mellé?

Hangyákkal dúsított csokoládé és kenderes müzli a jövő?

Február 5-én zárta kapuit a világ legjelentősebb édesség expója, az ISM Kölnben, amely idén lett 50 éves. A jubileumi rendezvény 148 országból 37 000 szakmai látogatót fogadott, és 76 ország 1 774 kiállítójának adott helyet. Tizennégy magyar kiállító vett részt az eseményen, köztünk a Magyar Édességgyártók Szövetségének több tagja.

Forrás: Shutterstock

A táplálékok fehérjével dúsítása mind gyakoribb. Számos snackszeletet állítanak elő magas fehérjetartalmú összetevőkből, gyakran gyümölcsökkel vagy zöldségekkel kombinálva. A rovarszeletek sem hiányoztak, például zöld hangyákkal dúsított csokoládét, rovarfehérje-rudakat, valamint csokoládéval bevont szöcskesnacket is bemutattak.

25 perces desszert a szerelmesek ünnepére

Valentin-napon szeretnénk valami különlegessel megajándékozni a párunkat, nem igaz? Ahelyett, hogy elugrunk a boltba egy doboz csokoládéért, inkább lepjük meg egy általunk készített finom desszerttel. Nem is kell túlgondolni a dolgot, ez a finomság például 25 perc alatt kész van.

Ez történik, ha citromfűteával kezdjük a napot

A citromfűnek (Cymbopogon citratus) citromillata és frissítő citrusos íze van. Szuperételnek tekinthető, mert számos egészségügyi előnnyel jár a fogyasztássa, többek között gyulladásgátló és mikrobaellenes hatású.

Forrás: Shutterstock

A Journal of Herbs, Spices and Medicinal Plantsben közzétett tanulmány azt is megállapította, hogy a citromfű javítja az agy egészségét. Ez már önmagában is egy nagy eredmény, noha a citromfű eddig is csodanövénynek számított. Nemcsak a konyhában, hanem az aromaterápiában és a természetgyógyászatban is közkedvelt alapanyag.

Készített már így tojást? - videó

Ha lágy tojást akarunk főzni, akkor egyszerűen betesszük a vízbe, és mindössze pár percig hagyjuk benne forrás után. Ám van egy más módja is annak, hogy lágy tojás kerülhessen reggel az asztalra.

Tényleg hizlal a párkapcsolat tartóssá válása?

A Valentin a szerelem és szenvedély ünnepe, a pezsgő és finom ételek mellett a piros szivek és ruhadarabok is előkerülnek, de a legfontosabb kellék az egészséges önbizalom, ami a vonzerő alapja. Ha viszont nem érezzük jól magunkat a bőrünkben, az a párkapcsolatra is hatással van.

Forrás: Shutterstock

A Házasság hete az összetartozás és a közös családi értékek ünnepe, legyen szó akár egymás ítélkezésmentes elfogadásáról vagy támogatásáról, például az egészség megőrzésével, a jó alak visszaszerzésével kapcsolatban – árulja el dr. Gajdács Ágnes belgyógyász, obezitológus szakorvos, a MediFat igazgatója.

7 tipp, amely bizonyítja, hogy a Valentin-nap cukor nélkül is lehet édes

Az édes ízről és a cukorról nem kell lemondanunk egy romantikus Valentin-napi randevún sem – ám a mértékletesség nagyon fontos. Ebben a gyümölcsök és az édesítőszerek lehetnek nagy segítségünkre. A Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének (MDOSZ) tanácsai a szerelmesek ünnepének közeledtével.

15 vágyfokozó élelmiszer Valentin-napra - képek

Bizonyos ételeket régóta használnak a szexuális vágy fokozására. A legjobb, hogy semmilyen egzotikus alapanyagra nincs szükségünk, hiszen legegyszerűbb ételeink is hatással lehetnek a libidóra. Ezeket gyűjtöttük most egy csokorba.

Ez a legjobb vegán csilis bab recept

Ki mondta, hogy a csilis bab nem lehet tökéletes hús nélkül? A vegán csili gazdag és kiadós, egy igazi ínyencség. A robosztus ízesítés, az apróra vágott zöldségek lepirítása teszi olyan különlegessé és finommá.

Kíváncsi a legjobb székelykáposzta receptjére? Akkor lapozzon tovább!