Ízletes sörkenyér egyszerűen négy hozzávalóból

sörkenyér
Vágólapra másolva!
Sörből kenyér? Igen! Sörkenyeret készíteni nagyon egyszerű. Annyira, hogy nehéz elrontani, ezért bárki megpróbálkozhat az elkészítésével. Mindössze négy hozzávalóra van szükségünk, amelyek talán még a kamrában is megtalálhatók. Így megspórolunk egy utat a szupermarketbe. Próbáljuk ki ezt a receptet már ma, nézzük meg, milyen a sörkenyér!
Vágólapra másolva!
Sörkenyér. A kép csak illusztráció! Forrás: Getty Images

Sörkenyér

Mielőtt nekifognánk, fontos megjegyezni, hogy a sör típusa befolyásolja a végeredményt. Lehet lager vagy ale, a lényeg, hogy olyat vegyünk, amit inni is szeretünk. Illetve érdemes elkerülni a túl keserű söröket, hiszen ezek íze koncentrálódhat sütés közben, tehát a kenyerünk túl keserűre sikerülhet.

Hozzávalók:

  • 350 g liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 3 evőkanál cukor
  • 330 ml sör ízlés szerint

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
Keverjük össze a lisztet, a cukrot és a sütőport egy tálban.
Lassan töltsük bele a sört, közben fakanállal dolgozzuk össze. Figyeljünk rá, hogy ne csomósodjon össze.
Adjunk hozzá egy csipet sót is.
Ragacsos, de gyúrható tésztát kell kapnunk.
Gyúrjuk össze, majd tegyük egy kenyérformába.
Süssük 45-60 percig, ellenőrizzük tűpróbával.