3 gyümölcslé, amely fokozza az állóképességet

Gyümölcslé Ez Zsír! 5 étel, amiről nem is gondolnád, hogy tele van cukorral
Vágólapra másolva!
Ideje, hogy a szénsavas üdítőket és a bolti gyümölcsleveket lecseréljük vízre és otthon készített gyümölcslevekre. Szerencsére rengeteg egészséges, tápanyagban gazdag és immunrendszert támogató italt készíthetünk egy kis fantáziával.
Vágólapra másolva!

Gyömbéres ananászlé

Az ananász a benne lévő tiamin miatt kiváló energiaforrás. Ez a B-vitamin felelős az ételek energiává alakításáért. A bromelain enzim, amely szintén megtalálható benne,

gyulladásgátló és fájdalomcsillapító tulajdonságokkal bír.

Az ananász kiválóan passzol a gyömbérhez. Akár gyümölcslevet, akár turmixot készítünk, mindenképp kombináljuk őket. A gyömbérnek antibakteriális tulajdonságai is vannak, erősítheti az immunrendszert.

Forrás: Thinkstock

Hozzávalók:

  • 300 g ananász
  • 1 csésze víz
  • ½ evőkanál reszelt gyömbér

Elkészítés:

Hámozzuk meg az ananászt, kockázzuk fel, tegyük a vízzel és a gyömbérrel együtt egy turmixgépbe.
Dolgozzuk jól össze, majd szűrjük le egy kislyukú szűrőn át.
Az így kapott levet már tálalhatjuk is.

Bogyós gyümölcsökből, paradicsomból és sárgarépából készült gyümölcslé

A bogyós gyümölcsök kiváló vitamin- és tápanyagforrások. Az eper például C-vitaminban gazdag, a fekete áfonya pedig antioxidánsok kiváló forrása. A két bogyó kombinálása a legjobb, amit tehetünk.

Fokozhatjuk a gyümölcslé hatékonyságát paradicsommal és sárgarépával is.

Hozzávalók:

  • 6 közepes répa
  • 2 paradicsom
  • 4-5 eper, 2 evőkanál fagyasztott eper
  • 2-3 evőkanál áfonya

Elkészítés:

Mossuk meg az alapanyagokat, azután tegyük egy turmixgépbe.
Dolgozzuk jól össze, szűrjük le és már fogyaszthatjuk is.

Gránátalmalé

A gránátalma az egyik legegészségesebb gyümölcs. Tele van C- és K-vitaminnal, foláttal és káliummal. Ezenkívül gazdag antioxidánsokban is, amelyek erősíthetik az immunrendszerünket.

A belőle készült gyümölcslé frissítő és tápláló energiaforrás.

A gyümölcslevek könnyen beépíthetők az étrendbe. Bátran kísérletezzünk a különböző gyümölcsökkel és zöldségekkel, hogy megtaláljuk a számunkra megfelelő kombinációt.