Kiderült, mitől lesz igazán ropogós a sült burgonya

sült krumpli, sült burgonya
Vágólapra másolva!
A múlt héten sem volt hiány furcsaságokban. Kiderült, hogy egy olyan alapanyagtól lesz igazán ropogós a sült krumpli, ami sosem jutna eszünkbe. Piacra dobták továbbá az avokádós sört, illetve emberi sejtekből készítettek steaket. Emellett azonban több finomságot is készítettünk, mint a vegán töltött paprika, a spenótos gnocchi és a csilis forró csokoládé. Heti gasztro-összefoglaló.
Vágólapra másolva!

Ettől a titkos alapanyagtól lesz igazán finom és ropogós a sült burgonya

Mindannyian szeretjük a kívül ropogós, belül puha sült burgonyát, ám nem olyan egyszerű ezt kivitelezni. Ráadásul nemcsak az állagára kell odafigyelni, hanem a fűszerezésre is. Hiszen hiába roppan a külseje, ha nem megfelelő a fűszerezés. Laura Ford, táplálkozási szakember Melbourne-ből, megosztotta, ő hogyan készíti a sült burgonyát. Egy meglepő alapanyagot használ hozzá.

Házi csilis forró csokoládé a bátor édesszájúaknak

Csilit tenni a forró csokoládéba nem egy újkeletű dolog. Nálunk a család mégis úgy rajong érte, mintha most fedeztük volna fel. Egyszerre édes és csípős, nem tudjuk, mitől melegszünk ki jobban: a forróságától vagy a csípősségétől.

Forrás: Shutterstock

Van helye a csilinek a forró csokoládéban? Próbálja ki! Szerintünk határozottan igen, a mi szívünket már az első kortynál elrabolta ez az édes, csípős finomság. Mindössze húsz perc elkészíteni. Itt a recept!

Spenótos gnocchi házi tésztából

Gnocchit kaphatunk ugyan a boltban is, ám ha igazán finomat szeretnénk alkotni, érdemes inkább házilag elkészíteni. Egyáltalán nem olyan bonyolult, mint gondolnánk, valójában kevesebb mint egy óra alatt megvagyunk vele a főzéssel együtt.

Hihetetlenül egészséges a koreaiak egyik legfontosabb étele

A kimchi története régre nyúlik vissza. Hagyománynak mondható a készítése, hiszen a koreaiak erjesztett ételek fogyasztásával vészelték át a hideg téli hónapokat. A kimchi is egy volt ezek közül az erjesztett ételek közül.

Forrás: Shutterstock

Mivel a káposzta, a fokhagyma és a csili a fő alapanyagai, tele van tápanyagokkal és antioxidánsokkal. Összegyűjtöttük a legjobb tulajdonságait, és megmutatjuk, hogyan tudja elkészíteni.

Mindenki imádja ezt a négy összetevős sütireceptet

Egy könnyen elkészíthető ebéd minden ember álma. Ám hasonlóan hálásak vagyunk azokért a desszertekért is, amelyekkel nem kell pepecselni. Ilyen ez a csokis sütemény is, amelyhez mindössze négy hozzávaló kell, ráadásul olyan egyszerű elkészíteni, hogy szinte magát süti meg.

Újragondoltuk a töltött paprikát, egy fő alapanyagot vettünk ki belőle

A hagyományos töltött paprikára bármikor igent tudok mondani. És vajon mi a helyzet a húsmentes töltött paprikával? Néha belefeledkezem a külföldi oldalak receptgyűjteményébe, megrögzötten keresem az újdonságokat.

Forrás: Shutterstock

Így akadtam a húsmentes töltött paprika receptjére, amit én még tovább gondoltam. Így a végeredmény egy laktató, különleges finomság lett, ami az egész család szívét elnyerte.

Emberi sejtekből készítettek steaket

Amerikai kutatók új steak készítésével kísérleteztek, amelynek alapját emberi sejtek adják. Azt mondják, ha megesszük, az technikailag nem kannibalizmus.

3+1 tipp, mit hozhat ki a fahéjból

Fahéjas csiga, kávé fahéjszórással és fahéjas gyertya. Gondolhatnánk, hogy ezzel kimaxoltuk az illatos fűszer minden felhasználási módját, de szerintünk a fahéjból sosem elég.

Forrás: Origo

Bár az előbb említettek, plusz a mézeskalács, forralt bor, almás pite és társaik is kulcsszereplői az év végének, sok más lehetőséget is tartogat számunkra a fahéj, hogy még ünnepibbé varázsolhassuk az adventi időszakot.

Őrület: piacra dobták az avokádós sört

Azt mondják, az ausztrálok imádják a sört és imádják az avokádót is. Ezt tudva csak idő kérdése volt, hogy ezt a kettőt egy furcsa hibriddé alakítsák, és elkészítsék az avokádós sört.

Kávé helyett: 9 egészséges alternatíva, amiből energiát nyerhetünk

Sokan el sem tudják képzelni a reggeleiket kávé nélkül, míg mások köszönik szépen, nem élnek vele. Hogy ki miért marad távol tőle, az egyéni, én például akárhogy iszom (reggeli közben, után, sok tejjel, kevés tejjel, stb.), a gyomrom sosem bírja.

Forrás: Shutterstock

Ezért kénytelen voltam más alternatíva utána nézni a kávé helyett, amiből energiát meríthetek egy nehéz nap előtti reggelen. Ám ezek a lehetőségek azok előtt is nyitva állnak, akik csökkenteni szeretnék a koffeinbevitelüket, vagy csak színesítenék a reggeleket.

Korszakalkotó konyhai trükkök mindenkinek - videó

Előfordult már önnel, hogy egy konyhai trükk húzta ki a csávából a főzés során? Velem többször is. Azóta keresem-kutatom a jobbnál jobb konyhai praktikákat, nézem, mivel tudnék még magamnak időt és energiát spórolni. Így akadtam rá a következő néhány praktikára, amelyek mindenki életét megkönnyíthetik. Nézze meg a videót!

Meglepő tény derült ki a húsmentes étrendről

A húsmentes étrend követői a csonttörés, különösen a csípőtörés nagyobb kockázatával nézhetnek szembe egy új, a témában készített eddigi legnagyobb tanulmány szerint.

Forrás: Shutterstock

Az összefüggés hátterében az állhat, hogy a húsmentes étrendben kevesebb a kalcium és a fehérje, valamint, hogy az ilyen étrend követői gyakran vékonyabbak, így esésnél könnyebben sérülhetnek - olvasható a New Scientist című tudományos hírportálon.

Könnyen elkészíthető, isteni narancsos trüffel egy csipet fahéjjal

Mi a legjobb dolog, ami étcsokoládéval történhet? Az, hogy trüffellé alakul! Ez a habkönnyű édesség villámgyorsan készen van, csupán a hűtőben kell állnia néhány órát. Fontos a jó minőségű étcsokoládé ehhez a recepthez, és persze egy csipetke fahéjat meg szerecsendiót se hagyjunk ki belőle.

Érdekes dolgot fedeztek fel a kutatók a kakaóról

A kakaó flavonoidjai egészséges felnőtteknél fokozzák az agy oxigénellátását, ezzel javítják a kognitív teljesítményt egy új amerikai kutatás szerint. Jobb eredményeket mutattak a gondolkodást igénylő, bonyolult feladatok megoldásában azok a résztvevők, akik előtte kakaóflavonoidokat fogyasztottak.

Forrás: Wessely Márta

A 18 résztvevőt két szakaszban tesztelték, az egyik előtt flavonoidokban gazdag, a másik előtt feldolgozott, nagyon kevés flavonoidot tartalmazó kakaót kaptak. Se a résztvevők, se a kutatók nem tudták, mikor melyik kakaót fogyasztották.

A legfinomabb tojássalátából nem hiányozhat egy kis pirospaprika sem

A majonézes tojássaláta nem az igazi hagyma és egy kis pirospaprika nélkül. Fogyaszthatjuk köretként, de akár magában is ehetjük egy kis kenyérrel vagy puffasztott rizzsel. Finom és laktató, reggelire, tízóraira vagy ebédre is választhatjuk. Azért szeretem gyakran készíteni, mert könnyen megvan és látható, hogy mennyire sokoldalú.

Aranyérmes lett egy magyar pezsgő a pezsgők világbajnokságán

Rendhagyó körülmények között, de minden eddiginél több nevezéssel, mintegy 30 ország részvételével zajlott le idén a világ legrangosabb pezsgőversenye, a Champagne és Pezsgő Világbajnokság (CSWWC). Magyarországról a somlói Kreinbacher Birtok Brut Classic 2016 Magnum pezsgője kapott aranyérmet és további két ezüstöt is elhoztak.

Amit a diófélék és az olajos magvak fogyasztásáról tudni érdemes

A késő őszi, téli időszak fontos tápanyagforrásai a diófélék, az olajos magvak és az aszalt gyümölcsök. Koncentrált tápanyagtartalmuk miatt már kis mennyiségű fogyasztásuk is érdemben hozzájárul egészségünk védelméhez. Számos képviselőjük évszázadok óta része a hazai gasztronómiának, de akadnak mindig újabb és újabb, más kontinensekről érkező újdonságok – írja a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége.

Tényleg egészséges a mandarin?

Úgy gondolják, a mandarin az ókori Kínából származik, ott kapta nevét. Héja narancssárga, édes, lédús húst őriz, főleg a téli időszakban igen népszerű. Nem is csoda, hiszen számtalan előnyünk származhat a fogyasztásából csak úgy, mint a többi gyümölcs esetén. Egy csokorba szedtük a mandarin egészségügyi hatásait és azokat a tulajdonságait, amelyek kiemelkedővé teszik.