Újragondoltuk a töltött paprikát, egy fő alapanyagot vettünk ki belőle

töltött paprika
Vágólapra másolva!
A hagyományos töltött paprikára bármikor igent tudok mondani. És vajon mi a helyzet a húsmentes töltött paprikával? Néha belefeledkezem a külföldi oldalak receptgyűjteményébe, megrögzötten keresem az újdonságokat. Így akadtam a húsmentes töltött paprika receptjére, amit én még tovább gondoltam. Így a végeredmény egy laktató, különleges finomság lett, ami az egész család szívét elnyerte.
Vágólapra másolva!
Töltött paprika. A kép csak illusztráció! Forrás: Shutterstock

Húsmentes töltött paprika

Hozzávalók:

  • 8-10 tölteni való paprika
  • 200 g gomba
  • 250 g cukkini
  • 150 g köles
  • 1 l paradicsomszósz
  • 1 vöröshagyma
  • petrezselyem
  • bazsalikom
  • só és bors

Elkészítés:

Mossuk át alaposan a kölest, majd bő vízben tegyük fel főni.
Körülbelül 15 perc alatt puhára fő.
Mossuk át a gombát, tisztítsuk meg a cukkinit is, és vágjuk apró darabokra a hagymával együtt.
Pirítsuk meg a hagymát egy kis olívaolajon, majd adjuk hozzá a gombát és a cukkinit.
Pirítsuk meg az összes alapanyagot, aztán keverjük össze a főtt kölessel.
Szórjunk bele petrezselymet, sózzuk, borsozzuk, keverjük jól össze.
Töltsük meg a paprikákat a keverékkel, tegyük egy átlátszó sütőedénybe.
A paradicsomléhez keverjünk egy kis sót, bazsalikomot, petrezselymet, majd amint feltöltöttük a sütőedényt a töltött paprikával, öntsük nyakon a paradicsomlével.
Tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe legalább 30 percre. Lehet, hogy egy kicsit több idő kell, hogy a paprika megpuhuljon. Érdemes figyelgetni.