Az ősz minden ízével csábít ez a tökös trüffel

fehércsokis golyó
Vágólapra másolva!
Keverjük össze a krémsajtot a sütőtökpürével és még néhány szuper hozzávalóval ahhoz, hogy megkapjuk az ősz egyik legfinomabb desszertjét. Olyan krémes, hogy szinte elolvad a szájban! Ne hagyjuk ki a receptből a gyömbért se, így biztosan lenyűgözhetjük az egész családot.
Vágólapra másolva!
A kép csak illusztráció! Forrás: Shutterstock

Sütőtökös trüffel

Hozzávalók:

  • 175 g darált keksz
  • 56 g krémsajt
  • 2 evőkanál cukor
  • 56 g tökpüré
  • egy csipet fahéj
  • egy csipet őrölt gyömbér
  • egy csipet só
  • 30 g és 100 g fehér csokoládé

Elkészítés:

Keverjük össze egy tálban a darált kekszet, a cukrot, a krémsajtot, a pürét, a fahéjat, a sót és a gyömbért.
Olvasszuk fel a 30 g fehér csokoládét, és keverjük a sajtos keverékhez.
Tegyük 2 órára a hűtőbe.
Béleljünk ki egy tepsit vagy tálcát sütőpapírral.
Készítsünk golyókat a keverékből, olvasszuk fel a maradék csokoládét, mártsuk bele a golyókat, majd tegyük a tepsire.
Mehet a hűtőbe 30 percre, és ha a csoki megszilárdul, már fogyaszthatjuk is.