A legfinomabb bográcsos paprikás krumpli, amit valaha kóstolt

paprikás krumpli
Vágólapra másolva!
Noha a június meglehetősen szeszélyes, de érdemes kihasználni az esőmentes órákat a szabadban. Akiknek van fedett hely a kertben a bográcsozásra vagy a grillezésre, azok szerencsésebbek, hiszen akár esőben is ropoghat a tűz. Ám, ha az időjárástól függünk, akkor is megpróbálkozhatunk egy könnyű paprikás krumplival bográcsban. Ellőte nézzük meg az előrejelzést, és hogy van-e tűzgyújtási tilalom.
Vágólapra másolva!
Paprikás krumpli Forrás: Ács Bori

Paprikás krumpli bográcsban

Hozzávalók:

  • 700 g krumpli
  • 70 g házi kolbász
  • 2 db hagyma
  • só és bors ízlés szerint
  • 2-3 evőkanál zsír
  • víz
  • 2-3 evőkanál pirospaprika

Elkészítés:

Olvasszuk meg a zsírt a bográcsban, pirítsuk meg a hagymát.
Öntsük bele a kockára vágott krumplit, aztán öntsük fel az egészet vízzel.
Szórjuk bele a paprikát, a sót és a borsot.
A kolbászt akkor tegyük bele, amikor a krumpli már félig megfőtt.
Hagyjuk tovább rotyogni, amíg elpárolog a víz nagy része.
Persze ízlés szerint pótolhatjuk is attól függően, mennyi levet szeretnénk a paprikás krumplinak.
Tálaljuk kenyérrel és kovászos uborkával.