9 élelmiszer, amelyek természetes módon fehéríthetik a fogakat

zeller
Vágólapra másolva!
Bizonyos pigmentekben gazdag élelmiszerek és italok, mint az áfonya, a gránátalma vagy a kávé, csúnya foltokat hagyhatnak a fogak felületén. Végül a szegényes szájhigiénia és olyan élelmiszerek fogyasztása, amely negatív hatással van a fogzománcra, fogkőhöz, sárga és lyukas fogakhoz vezethet. A rendszeres fogmosással, fogselymezéssel és persze ellenőrzéssel mindez megelőzhető, ugyanakkor vannak bizonyos élelmiszerek is, amelyek segíthetnek fenntartani a szájhigiéniát, illetve fehéríteni a fogakat.
Vágólapra másolva!

Kattintson a képre, galéria nyílik!

tápláló gyümölcslevek
eper afrodiziákum
répa
brokkoli
vízfogyasztás
zeller
bazsalikom, fűszer
hagyma
ananász
tápláló gyümölcslevek
eper afrodiziákum
répa
brokkoli
vízfogyasztás
zeller
bazsalikom, fűszer
hagyma
ananász
tápláló gyümölcslevek
eper afrodiziákum
répa
brokkoli
vízfogyasztás
zeller
bazsalikom, fűszer
hagyma
ananász

A fogak elkerülhetetlenül besárgulhatnak az idő múlásával, ugyanakkor bizonyos élelmiszerek lassíthatják ezt a folyamatot. Mindazonáltal a jó szájhigiénia és az egészséges fogak kulcsa továbbra is

a rendszeres fogorvosi vizsgálat és fogmosás, valamint a zománcot bontó élelmiszerek kerülése,

mint az édességek és az üdítők. Emellett mindenképp növeljük a kalciumbevitelt, hogy megerősítsük fogainkat.