Három könnyű és ízletes bögrés recept lusta szakácsoknak

bögrés recept
Vágólapra másolva!
Ha lekerül a polcról a kedvenc bögrénk, általában vagy kávét vagy teát készítünk. Ám mi lenne, ha ezúttal az ebédünket is bögrében csinálnánk meg? Elkészíthetjük kedvenc ételeinket egyetlen bögrében a mikró felhasználásával. 
Vágólapra másolva!

Zöldséges-sajtos omlett

Egy tálban keverjünk össze 1 tojást, 2 evőkanál tejet, 1 evőkanál reszelt sajtot, sózzuk és borsozzuk. Egy bögre aljába tegyünk néhány kenyérdarabot, 2-3 spenótlevelet, ½ evőkanál apróra vágott paprikát, majd kezdjük újra a rétegezést. Öntsük a tojásos keveréket az egészre, azután tegyük a mikróba 1-2 percre. Élvezzük a sajtos-zöldséges tojásunkat!

Forrás: Shutterstock

Sajtos makaróni

Tegyünk egy bögrébe 50 gramm makarónit és öntsük fel vízzel. Szórjuk meg egy csipet sóval, azután mikrózzuk 2-3 percig. Keverjük át, adjunk hozzá 2 evőkanál tejet, 2-3 evőkanál reszelt sajtot, és szórjuk meg egy csipet fekete borssal. Mikrózzuk 30 másodpercig vagy amíg a sajt megolvad. Apróra vágott petrezselyemmel tálalhatjuk.

Banános-csokis sütemény

Keverjünk össze egy tálban 1 tojást, 2 evőkanál tejet, 1 teáskanál kakaóport. Tegyünk a bögre aljára kenyeret, banánt és csokoládécsipszet. Öntsük fel a kakaóporos keverékkel és tegyük a mikróba másfél percre legalább. Tálaljuk tejszínhabbal díszítve.