Recept Rómából: burgonyás, szalámis, sajtos „pogácsa"

Vágólapra másolva!
Ezzel a kis kitekintéssel az olasz konyhára, feldobhatjuk a napunkat. A sok unalomig ismételt recept között jól fog esni ez a kis felüdülés. Fogyaszthatjuk uzsonnára, vacsorára, de akár snackként is. Tormával még finomabb.
Vágólapra másolva!

Burgonyás, szalámis, sajtos „pogácsa"

Hozzávalók:

  • 1,2 kg burgonya
  • 150 g szalámi vagy olasz hasaalja szalonna, apróra vágva
  • 1 nagy tojás, felverve
  • 75 g parmezán sajt
  • 1 evőkanál apróra vágott petrezselyem
  • egy reszelt szerecsendió
  • só és bors
  • zsemlemorzsa
  • olívaolaj és vaj a sütéshez
  • torma
  • olívaolaj vagy vörösborecet a tálaláshoz

Elkészítés:

Főzzük meg a burgonyát sós vízben. Ha kihűlt, hámozzuk meg.
Törjük össze a burgonyát, keverjük hozzá a kockára vágott szalámit vagy hasaalja szalonnát, a tojást, a parmezánt, a petrezselymet, a szerecsendiót, a frissen őrölt borsot és sót.
Fomrázzunk a keverékből körülbelül 6 centiméter széles pogácsákat, mártsuk bele olvasztott vajba vagy tojásba, utána zsemlemorzsába.
Egy serpenyőben melegítsük fel az olívaolajat vagy a vajat és süssük ki a „pogácsákat".
Locsoljuk meg olívaolajjal vagy vörösborecettel és tálaljuk tormával.