Ugyan ki gondol a jégkrémre egy ilyen desszert láttán?

Vágólapra másolva!
A nyár általában két dologról szól: a hideg italokról és a jégkrémekről. Főleg azokon a napokon, amikor annyira meleg van, hogy legszívesebben a hűtőben ülnénk egész nap. Pár hét múlva azonban elkezdjük megunni a jégkrémeket – a különböző ízesítésektől függetlenül. Mit lehet ilyenkor tenni? Hogyan hűtsük le magunkat? Hogyan csillapítsuk a jeges desszert utáni vágyunkat? Például a következő recepttel.
Vágólapra másolva!
Forrás: Serious eats

Ananászos-narancsos krémdesszert

Hozzávalók:

  • 396 g konzerv ananász, apróra vágva
  • 2 csésze hideg, 2%-os tej
  • 2 csomag vaníliapuding
  • 1 csésze tejföl
  • 311 g narancs, apróra vágva
  • 280 g piskóta vagy babapiskóta
  • 1 doboz habtejszín
  • ½ teáskanál narancsaroma
  • 1/3 csésze kókuszreszelék vagy kókuszpehely

Elkészítés:
Tegyük félre a konzervananász levének 2/3-át, és keverjük össze a tejjel és a pudingporral.
Egy másik tálban keverjük össze a tejfölt, az apróra vágott narancsot és ananászt, azután keverjük hozzá a pudingos keverékhez.
A piskótát kockákra vágjuk vagy tépjük, és egy üvegtál aljára tesszük. Erre jön a narancsos-ananászos keverék, majd utána újra a piskóta.
Addig rétegezzük, amíg az alapanyagok elfogynak.
Ezután felverjük a habtejszínt, majd belekeverjük a narancsaromát és a kókuszt. Ez lesz az utolsó réteg a krémdesszerten.
Ha kész, az egészet megszórjuk narancshéjreszelékkel vagy kókusszal.