Teli hassal élvezhetjük Budapest tengerpartját

2019.06.13. 10:24

Június 13-án, csütörtökön egy vízparti gasztronómiai kalandtúrára hívja vendégeit Budapest tengerpartja. A belépés este 7-től ingyenes.

Az igazi strandszezont egy kulináris kaland is indítja a Lupán. Az I. Lupa Beach Gasztro Est bemutatja a „tengerpart" sokszínű gasztronómiai kínálatát, melyben az egyes vendéglátók különböző finomságokkal csalogatják a közönséget. „A kulináris kalandok mellett ne csodálkozzunk, ha a pult mögött ismert emberek szolgálják fel a kért ételt. Természetesen a tónál található büfék, éttermek és koktélbárok egész szezonban elérhetőek lesznek és az esti órákban már belépőjegy nélkül, ingyenesen is meglátogathatók, de a nyár folyamán rendszeresen szervezünk majd olyan eseményeket, ahol a Lupa gasztronómiai kínálatára szeretnénk felhívni a figyelmet" – mondja Gerendai Károly, a Lupa élménycentrum megálmodója.

Budapest tengerpartja tehát nem csupán a szabadidős- és sporttevékenységek változatos tárházát nyújtja, de gasztronómiai kínálata is igyekszik minden igényt kielégíteni.  A strandon több mint 20 vendéglátóegység nyújt sokszínű kínálatot a vegán sasliktól a halasig. A LUPA Beach gasztrosétányán egyszerre ott vannak a tipikus strand ételek és a különlegesebb fogások: mások mellett Budapest egyik legjobb burgerese,  görög recept alapján készült gyros, grillbár, thai konyha, igazi olasz pizza. A vízparti bárok és beach klubok is nagyon színes választékot kínálnak, a kávézótól a koktélbárokon át, a Divino beach bárjáig vagy a Costes Beach Clubban elfogyasztható éttermi fogásokig.

Lupa-tóFotó: Hirling Bálint - Origo

Az I. Lupa Beach Gasztro Esten tehát belekóstolhatunk a Lupa széles kínálatába, számos ismert sztár vendégszereplésével. Így például Gesztesi Károly fagylaltot kínál majd, a Budapest tengerpartjára polinéz hangulatot idéző Rose Los Tiki Bárban Kembe Sorel, színész-műsorvezető sört csapol, a TV2 Jóban Rosszban sorozat egyik főszereplője, Legerszki Krisztina a Coke Lounge-ban készíti a koktélokat, a Rockburger helyszínén gitárkíséret jár Budapest egyik legjobb burgeréhez. A Lupa Costes Beach Klubjában pedig portugál vacsora várja az érdeklődőket, a hozzá tartozó borpárosítással, a Costes Michelin-csillagos séfjeinek prezentálásában.

A szezon során további gasztro estek is várják a látogatókat, ahol a kínálatban lesz – mások mellett - francia gasztronómia: kagylóételek-hidegen melegen, province-i feketekagylótál és osztriga, 60 kg-os kardhal bontás a Lupa homokos tengerpartján, de várható majd látvány paella készítés szabad tűzön, a mediterrán gasztronómia jegyében.