Ez a része a dinnyének mindig a kukában végzi, pedig felhasználható

Vágólapra másolva!
Ha meghalljuk a dinnye szót, akkor máris a szánkban érezzük a lédús robbanást. De az is lehet, hogy ínyencként először a grillezett vagy a fűszeres dinnye jut az eszünkbe, amelyek szinte összefonódtak a nyár fogalmával. Ám van itt valami, amiről rendre elfeledkezünk: a dinnye fehér részét sokunk nem eszi meg, mert nem túl ízletes, pedig nem szabadna hagyni, hogy kárba menjen. Szerencsére ennek a receptnek köszönhetően még megmenthetjük.
Vágólapra másolva!
Forrás: Taste of home

Ecetes, fahéjas dinnyehéj

Hozzávalók:

  • 8 csésze szeletelt és hámozott dinnyehéj, vagyis a dinnye fehér része héj nélkül
  • 6 csésze víz
  • 1 csésze só
  • 4 csésze cukor
  • 2 csésze ecet
  • 6 fahéjrúd
  • 1 teáskanál egész szegfűszeg
  • 1 teáskanál egész bors

Elkészítés:
Keverjük össze a héjat, a vizet és a sót egy nagy tálban. Tegyük a hűtőbe néhány órára vagy egy éjszakára.
Amint letelt az idő, öntsük le róla a vizet és tegyük félre.
Keverjük össze egy holland sütőben a cukrot, az ecetet, a szegfűszeget, a borsot és 2 fahéjrudat. Forraljuk fel. Adjuk hozzá a dinnyehéjat és forraljuk fel újra.
Csökkentsük a hőt, fedjük le és hagyjuk rotyogni 10 percig.
Vegyük ki belőle a fahéjat és töltsük előre sterilizált befőttesüvegekbe a levet és a dinnyeszeleteket. Osszuk el bennük a maradék fahéjat.
Csavarjuk rá a tetejüket, azután tegyük a befőttesüvegeket egy lábas vízbe úgy, hogy ellepje. Forraljuk fel, hagyjuk zubogni 10 percig, azután vegyük ki és hűtsük le őket.
Tároljuk a kamrában.