Ezt tanácsolja a dietetikus húsvétra

húsvét
Vágólapra másolva!
Nem a mennyiséget, hanem a minőséget kellene szem előtt tartani a húsvéti étkezések alatt – mondta Antal Emese dietetikus az M1 aktuális csatornán vasárnap.
Vágólapra másolva!

A szakértő szerint a tradíciókhoz ragaszkodóknak érdemes a sonkák közül a hagyományos

parasztsonkát választani,

és azt megbízható helyen beszerezni.

A főtt tojás hosszabb távon eltartható, fogyasztása biztonságosabb Forrás: Shutterstock

Antal Emese a tojás esetében is hangsúlyozta az élelmiszerbiztonság szem előtt tartását. Példaként említette, hogy a főtt tojás hosszabb távon eltartható, fogyasztása biztonságosabb.

A dietetikus javasolta, hogy az emberek használják ki a tavasz előnyeit, fogyasszanak friss zöldségféléket az ünnepi ételekhez.

Antal Emese kitért arra is, hogy a napi négy-öt étkezést kellene megtartani. A folyamatosan terített asztal akkor is evésre csábít, ha valaki nem éhes.