Ezt a tökfajtát eddig biztosan nem ismerte - videó

tök
Vágólapra másolva!
A sajttök egy rendkívül különleges tökfajta. Érdekessége, hogy nem a kertben nő, hanem a konyhában szorgos kezek munkája nyomán. Elsősorban a reszelt és a krémsajt teszi olyan különlegessé, keksszel tálalva a legfinomabb. Próbálja ki!
Vágólapra másolva!

Sajttök

Hozzávalók:

  • 450 g krémsajt
  • 2 csésze reszelt cheddar sajt + még egy marékkal
  • 1 csésze apróra vágott, narancssárga kaliforniai paprika
  • 1/3 csésze zöldhagyma
  • 2 evőkanál fokhagymapor

Elkészítés:
Az egyik paprika csumáját szedjük ki és tegyük el későbbre.
Tegyük a krémsajtot, a cheddar sajtot, a paprikát, a zöldhagymát és a fokhagymaport egy tálba, majd keverjük össze egy robotgéppel.
Egy folpackot szórjunk meg reszelt sajttal, majd tegyük rá a sajtos keveréket. A tetejére is szórjuk reszelt sajtot, azután hajtsuk fel a folpack széleit úgy, hogy teljesen befedje a reszelt sajt a keverékünket.
Formázzunk köralakot, majd rakjunk rá néhány gumit úgy, ahogy a videóban látjuk. Tegyük a fagyasztóba két órára.
Csomagoljuk ki, tegyük egy tányérra. A közepét nyomjuk be a fakanál végével, majd tegyük bele a kaliforniai paprika eltett szárát. Így kapjuk meg a sajtos tököt.
Tálaljuk és fogyasszuk kekszekkel.