Miért olyan fontos télen a C-vitamin?

C-vitamin, gyümölcs, zöldség
Vágólapra másolva!
A C-vitamin nélkülözhetetlen a szövetek növekedéséhez és fejlődéséhez, erősíti az immunrendszert, elősegítheti a vas felszívódását, a kollagénképződést, a sebgyógyulást, valamint a porc, a csontok és a fogak egészségének a fenntartását. Továbbá, mivel antioxidáns is, megóvhatja a sejteket a károsodástól. Az egészségügyi szakemberek szerint a C-vitamin egy nagyon erős tápanyag, ezért van rá szükségünk télen még inkább.
Vágólapra másolva!

A hideg beköszöntével lassan eljön a megfázás és az influenza időszaka is. Ezért kell olyan

nagy gondot fordítanunk a testünk védelmére.

Muszáj elővenni a meleg ruhákat, magunk mögött hagyni a hideg ételek fogyasztását, amelyek a nyári melegben olyan jól lehűtöttek, és el kell kezdeni a tápanyagban, különösen C-vitaminban gazdag ételek fogyasztását.

Forrás: Shutterstock

Mivel a C-vitamin segít fenntartani a szövetek egészségét, hatékonyan tudnak fellépni az idegen betolakodókkal szemben. A kollagéntermelésre gyakorolt hatása is fontos, mivel a bőrnek, a porcoknak, az inaknak, a szalagoknak és az ereknek is szükségük van a kollagénre.

Sőt, hatékony lehet a náthával szemben.

Nem véletlenül mondják, hogy megbetegedés esetén igyunk sok meleg, citromos teát, mellé együk a mézet.

Emellett persze érdemes megemlíteni a bőrszárazság problémáját is, amely télen különösen gyakori.

A C-vitamin segíthet megtartani a bőr nedvességét, lelassíthatja az öregedési folyamatokat és visszaszoríthatja a szárazságot. Ehhez azonban tudnunk kell, melyek a C-vitaminban gazdag alapanyagok: az eper, a mangó, a narancs, a citrom, a grapefruit, az ananász, a karalábé, a kelbimbó, a kivi, a paprika, a brokkoli stb.

Próbálja ki a következő receptet!

Forrás: Pexels

Grapefruitos tonik

Hozzávalók:

  • 1 grapefruit
  • egy kis csokor oregánólevél
  • 1 kis piros csilipaprika

Elkészítés:

Tegyük a hozzávalókat egy turmixgépbe és dolgozzuk össze.