Negyedik alkalommal mérik fel a hazai internetezők boros szokásait: kezdetét vette az ország bortesztje. A kérdőívet kitöltőkre ezúttal minden eddiginél értékesebb díjak várnak.
Az ételtrendek nagyon furcsa dolgok. Némelyik újdonság ízletes és szórakoztató, míg a másik inkább különös és megdöbbentő. Csak arra tudunk gondolni: miért akar valaki ilyet enni vagy inni? Sőt, némelyik annyira bizarr, hogy még meg is mosolyogtat amellett, hogy elborzaszt.
Bizonyos források szerint a 18., mások szerint pedig a 16. században létezett egy desszertital, amelynek neve syllabubs volt. Ez lényegében három fő összetevőt tartalmazott: tejszín, valamilyen sav, általában citromlé és bor. És ez még csak egy a sok közül.
Az energia- és a cukortartalomra vonatkozó állítások esetén számos tévhit kering a köztudatban. Ideje tiszta vizet önteni a pohárba.
A sárgarépa-fogyasztás segít látni a sötétben, a C-vitamin legjobb forrása a narancs, érdemes elkerülni az esti gyümölcsfogyasztást – ezek és ehhez hasonló tények keringenek az emberi köztudatban. De vajon igazak, vagy mítoszok csupán?
Angliában készítettek egy kutatást, amelynek során 2000 felnőttet vizsgáltak. Rájöttek, hogy rengetegen vannak, akik tévhitekkel élnek az étel- és italfogyasztást illetően. Persze ez a jelenség nemcsak a britek körében figyelhető meg, hanem az egész világon.
Azúrkék víz, végtelen, ragyogó égbolt, langymeleg esték és kellemesen hosszúra nyúló éjszakák – ilyen az ausztrál nyár hangulata. A Nespresso kávészakértői idén is két új jegeskávé-különlegességet készítettek, amelyeket az ausztrál nyár hangulata ihletett!
Számos olyan alapanyag van, amelynek ha túlzásba visszük a fogyasztását, már jelentkeznek is a furcsábbnál furcsább testi tünetek és elváltozások. Gondoljunk például a sárgarépára, amiből, ha túl sokat eszünk, a benne lévő pigment, a béta-karotin miatt narancsos árnyalatú lehet a bőrünk.
A muffin a világ egyik legegyszerűbben elkészíthető desszertje, mégis számos vakvágányra tévedhetünk sütés közben – főleg kezdőként. Még jó, hogy az interneten már minden problémára van megoldás, így a muffinkészítés buktatóit is fellelhetjük. Lássuk, melyek a leggyakoribb hibák, amelyekre érdemes figyelni.
A szuperételek olyan alapanyagok, amelyek a tápanyag-összetételüknek köszönhetően jóval több egészségügyi előnyt biztosítanak a többi alapanyaghoz képest. Hét ilyen zöldséget is mutatunk.