Fröccsben a rozé, prémiumborként a fehér tarol a nyári fesztiválokon

Ezek voltak a Sziget Fesztivál legjobb pillanatai: galéria
Vágólapra másolva!
A fröccsben és tisztán is fogyasztható zamatos boroknak mára stabil táboruk van a fesztiválokon. Szokták mondani, hogy a nyár itala a rozé, amit jól bizonyít a tény, hogy a rozéból készített különböző fröccstípusok a fesztiválozók egyre nagyobb kedvencei.
Vágólapra másolva!
A Sziget Fesztivál 2018-ban Forrás: Rockstar Photographers

A nagy nyári fesztiválokra – a Volt, a Balaton Sound, a Sziget, a B.my.Lake és a Strand Fesztivál –

a hidegen csapolt rozéból 2018-ban 14%-kal kellett többet a helyszínekre szállítani,

mint két évvel korábban. Az így kimért közel 15 ezer liter rozé a nagy kiszerelésben beszállított fehér alapbor értékesítését 11%-kal haladta meg.

Hidegen csapolt rozéból 2018-ban 14%-kal kellett többet a helyszínekre szállítani Forrás: Shutterstock

A kimért, csapolt fehérek eközben közel 30%-kal erősödtek, a prémium fehérborok értékesítése pedig csaknem megtriplázódott három év alatt. Az öt Sziget-fesztiválon 2018-ban közel

40 ezer liter bort értékesítettek kimérésre alkalmas nagy kiszerelésben vagy palackban. Ennek a felét tették ki a rozék, míg a másik felét 48%-ban fehér- és mindössze 2%-ban vörösborok alkották.

Idén sem csak sört csapolnak majd

A 2018-as fesztiválszezonhoz hasonlóan az idei rendezvények beszállítója a Borháló, a fentebb részletezett adatok is az ő gyűjtésükből származnak. A partnerük idén is a Mátrai borvidéket képviselő Dubicz Borászat lesz. A sauvignon blanc alapú Sziget White-ot valamint a kékfrankos és pinot noir házasításából készült Sziget Rosét hűtve, oxigéntől elzárva, acéltartályokban tárolják a pincészetben. A fogyást figyelve rugalmasan, frissen letöltve, 10 literes bag-in-box kiszerelésben szállítják a helyszínekre a fesztiválok ideje alatt.

A gyors kiszolgálást csapológépek biztosítják.

A Sziget White és a Sziget Rosé palackban is vásárolható lesz. Hozzájuk harmadikként csatlakozik a kékfrankosból és cabernet franc-ból házasított Sziget Red.