Vágólapra másolva!
Ahány ház, annyi kolbász: mindenkinek van egy jól bevált receptje, és mindenki másra esküszik. Hal, fűszernövények, vadhús – a titkos hozzávaló az ízléstől és a családi tradícióktól függ. Hogy minél több hazai kolbászt ismerhessünk meg, egy szárazkolbászverseny keretein belül idén is keresik az ország Kolbászkirályát. Ám itt nem a méret a lényeg, hanem az íz, a szín, az illat, a kolbász állománya és vágási felülete.
Vágólapra másolva!

A Csabai Kolbászfesztivál legelső attrakciója – jóval az esemény előtt – a szárazkolbászverseny, ahol

megkoronázzák a Kolbászkirályt.

A korábbi időpontban történő bírálás azért is jó, mert a közönség az eredmények alapján eldöntheti, kitől vásárol kézműves kolbászt: általában olyanok is szerepelnek az élbolyban, akik kistermelőként árusítanak a fesztiválon.

Forrás: Csabai Kolbászfesztivál

A zsűri íz, szín, illat, a kolbász állománya és vágási felülete alapján fog pontozni. Ahhoz azonban, hogy zsűrizni lehessen, természetesen szükség van versenymunkákra is.

A megmérettetésre mű- és természetes bélbe töltött szárazkolbásszal lehet nevezni.

Húsüzemek, magánszemélyek, kolbászt árusításra vagy saját fogyasztásra készítők egyaránt jelentkezhetnek. A kolbászt/kolbászokat személyesen vagy postai úton is le lehet adni. A szervezők minden nevezőnek

egy darab belépőjegyet biztosítanak

az idei kolbászfesztivál pénteki nyitónapjára. A díjakat a kolbászfesztivál ünnepélyes megnyitóján, október 19-én este adják át.

A szárazkolbászversenyt október 4-én, a Csabai Kolbászfesztivált pedig október 19. és 22. között tartják. További információkért, a nevezésért és a nyeremények listájáért látogasson el az esemény weboldalára!