Valóra vált az édesszájúak álma

mogyoróvajas falatkák
Vágólapra másolva!
Milyen jó lenne egy olyan párhuzamos univerzumban élni, ahol könnyen elkészíthető receptek keringenek a köztudatban; ahol anélkül is lehet desszertet készíteni, hogy bekapcsolnánk a sütőt; illetve ahol könnyen és villámgyorsan tudunk egészséges alapanyagokat termelni. Bizonyos tekintetben az álom csupán álom marad, ám egy valamit akár most azonnal is meg tudunk valósítani: készíthetünk desszertet sütés nélkül.
Vágólapra másolva!
Forrás: Shutterstock

Sütés nélküli sajttorta

Hozzávalók:

  • 36 darab Oreo-keksz
  • 5 evőkanál vaj
  • 907 g krémsajt
  • 1/3 csésze cukor
  • 1 evőkanál eredeti bourbon vanília, vagyis egy rúd kikapart magja és belseje
  • 1 csésze meleg tej
  • 1 evőkanál zselatin

Elkészítés:

Válassza szét a kekszeket és a töltelékeket két külön tányérba. A kekszet zúzza porrá, és tegyen félre belőle egy kis csészével. A többihez adja hozzá a vajat, keverje jól össze, és nyomkodja bele egy tortaformába.

Közepes lángon olvassza meg a krémsajtot, azután adja hozzá a cukrot, a vaníliát és a keksztölteléket.

Keverje hozzá az egy csésze meleg tejhez a zselatint, majd öntse hozzá a krémhez. Dolgozza jól össze, és amikor bugyogni kezd, vegye le a tűzről, aztán öntse a tortaformába.

Szitálja rá a megmaradt kekszet, és tegye a hűtőbe legalább 4 órára.

Forrás: Shutterstock

Mogyoróvajas falatok

Hozzávalók:

  • 3 evőkanál porcukor
  • ½ csésze mogyoróvaj
  • 1 csésze csokoládé, megolvasztva

Elkészítés:

Keverje össze a mogyoróvajat és a porcukrot, azután béleljen ki muffinpapírral egy muffinsütőt.

Tegyen egy evőkanál csokoládét a muffinpapírokba, azután 1-2 teáskanál mogyoróvajat, végül újra csokoládét, hogy elfedje a vajat.

Rakja hűtőbe 1 órára.