Érdekli, milyen tortát sütött az édesanyja Eva Longoriának?

Eva Longoria
Vágólapra másolva!
Ön is szívesen emlékszik vissza gyermekkora kedvenc fogásaira? A várakozásra és az izgalomra, amit az idézett elő, hogy az édesanyjával együtt süthetett és főzhetett a konyhában? Hasonlóan érezhet Eva Longoria is, hiszen színes szakácskönyve családi történetekkel, fényképekkel és generációról generációra szálló fogásokkal van tele; köztük egy olyan torta, amelyet az édesanyja készített mindig a színésznőnek.
Vágólapra másolva!

Eva Longoriát legtöbben csak Gabyként ismerjük a Született feleségekből, pedig a mexikói származású hollywoodi színésznő igazi konyhatündér. Eva imád főzni, és szerinte a finom fogások a helyi és friss összetevőkön múlnak. Mivel a színésznő egy farmon nőtt fel, ahol a legtöbb alapanyagot maguk termesztették, biztosak lehetünk abban, hogy tapasztalatból beszél.

Eva Longoria szakácskönyve Forrás: Film Industry Network

Szakácskönyvében, az Eva konyhájában – Eva's Kitchen – személyes történeteket, receptleírásokat, különböző konyhatechnikákat, sőt még

a családjában generációról generációra szálló tudást is megosztja olvasóival.

Emellett családi fényképek és anekdoták fűszerezik a 100 receptből álló könyvet, amelyben elsősorban mexikói, illetve texasi ételekkel, mint a házi tortilla, a tamale (tésztaétel) és a Pan De Polvo (mexikói teasütemény), a francia, az olasz és a latin-amerikai konyhát idéző finomságokkal, valamint

családi fogásokkal is találkozhatunk.

Eva azonban szívesen emlékszik vissza a gyermekkorára is, ami friss répától volt illatos. Hiszen elmondása szerint a bőséges répatermés egyet jelentett az édesanyja ínycsiklandó répatortájával. Készítse el ön is!

Forrás: Shutterstock

Eva Longoria kedvenc répatortája

Hozzávalók a piskótához:

  • 2 csésze liszt
  • 1 evőkanál őrölt fahéj
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 teáskanál só
  • 1 és ½ csésze olaj
  • 2 csésze cukor
  • 4 tojás
  • 6 sárgarépa, lereszelve
  • 1 csésze apróra tört pekándió a tálaláshoz

Hozzávalók a krémhez:

  • 450 g krémsajt, szobahőmérsékleten
  • 226 g sózatlan vaj
  • 450 g porcukor
  • 2 teáskanál eredeti bourbon vanília, vagyis egy rúd kikapart magja és belseje

A piskóta elkészítése:
Melegítse elő a sütőt 180 fokra; kenjen ki 2 darab 20 centiméter átmérőjű tortaformát zsírral, szórja meg liszttel, majd tegye félre.

Egy edényben keverje össze a lisztet, a fahéjat, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót. Tegye félre. Egy konyhai robotgép segítségével keverje össze az olajat a cukorral és a tojásokkal; adja hozzá a lisztes keverékhez, dolgozza jól össze, végül keverje hozzá a répát.

Öntse a tésztát az előkészített tepsikbe, és süsse körülbelül 45 percig, vagy míg aranybarnák lesznek. Vegye ki a sütőből, és hagyja kihűlni.

A sajtkrém elkészítése:
Egy robotgép segítségével keverje össze a krémsajtot és a vajat, azután csészénként adja hozzá a cukrot, végül a vaníliát. Keverje folyamatosan 3-5 percig.

Miután teljesen kihűlt, az egyik piskótát kenje meg a krémmel, tegye rá a másikat, majd annak tetejét is kenje meg. Szórjon az egészre pekándiót.