Hamburgerrel diétáztunk, és megtanultunk pizzát enni

gyömülcs
Vágólapra másolva!
Rántott Mars-szeletet falatoztunk, mint egy igazi skót, közben ellestük, hogyan lehet hamburgerrel diétázni. Megtanultunk pizzát enni, majd kiraktuk a gyümölcsökből készült Rubik-kockát. Megörültünk, amikor megtaláltuk a 20 perces desszert receptjét, és nagyokat nevettünk a videón, amelyben a párok megkóstolják a világ legerősebb paprikáját. Mi a kacagástól, ők a kapszaicintól sírtak. Heti gasztro-összefoglaló.
Vágólapra másolva!

Magyar sikerek a nemzetközi szakácsversenyen

Újabb magyar sikerekre lehetünk büszkék: az Olivier Roellinger nemzetközi szakácsversenyen a Budapesti Gazdasági Egyetem két hallgatója is felállhatott a dobogóra.

Csak egyféle adalék van: a szeretet

Ha Balatonfüreden pihenünk, és jó kenyérbe vagy illatos péksüteménybe szeretnénk harapni, menjünk a város központjába, ahol – a helyiek kifejezésével – a vörös templom áll. Az út túloldalán süti Zeliska Orsolya a friss, ropogós kenyereket.

Péklány Zeliska Orsolya Forrás: SZÁNTÓ ÁRON

Ha mégsem találnánk a pékséget, csukjuk be a szemünket, és bízzuk magunkat az orrunkra: menjünk az illatok után! Egy picike, hangulatos üzletbe vezet, ahol mosollyal fogad bennünket a helyi péklány.

Evett már rántott Mars-szeletet? Íme a recept!

A palacsintatésztába forgatott csokoládészeletet Skóciában sütötték ki először az 1990-es évek közepe táján. Az őrült desszert egészen a kifinomult kulináriáig felért: 2000-ben bekerült Ross Kendall skót séf Le Chipper nevű párizsi éttermének kínálatába.

Vajon melyik lesz az ország legjobb borbárja?

Kiválasztották az ország legjobb borbárjait és boros szolgáltatásait, így megtudhatjuk, melyik étteremben érdemes végigkóstolni a borlapot, melyik borbár kínálata a legkiemelkedőbb, és melyik boros szálláshelyre térjünk be mindenképp.

Carpe Diem Borbár Forrás: Carpe Diem Borbár

Az ország legjobb borbár jelöltjei 2018-ban a Carpe Diem Borbár, a Kadarka Bár és a Drop Shop Borbár, a legjobb borlap jelöléssel pedig a Borkonyha, az Arany Kaviár Étterem és a Fricska Gastropub büszkélkedhet.

Ha így harap a pizzába, nem lesz gond

Sosem tudta úgy elfogyasztani a hamburgert, hogy a tartalma ne potyogjon vissza a tányérba? A pizza feltéte is gyakran landolt az asztalon? Akkor ideje ellesnie néhány trükköt, hogy végre jóízűen falatozhasson.

Mit egyen egy iskolás gyerek?

Ön sem tudja, hogyan állítsa össze gyermeke étrendjét? Fogalma sincs, miből mennyit kellene fogyasztania ahhoz, hogy ne szenvedjen hiányt semmilyen tápanyagban? Íme a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének ajánlása.

A gabonafélék, a gyümölcsök és a tejtermékek számos létfontosságú tápanyagot tartalmaznak Forrás: Shutterstock

A gyerekek ideális növekedéséhez, testi, lelki és értelmi fejlődéséhez nélkülözhetetlen a megfelelő táplálkozás. Az étrend minősége jelentősen hozzájárul az aktuális egészségi állapotukhoz, ráadásul hatással van a gyermekek szellemi teljesítményére is.

Hódított a véres hurka a nemzetközi szakácsversenyen

A lengyel versenyen Hack Barnabás, a Michelin-csillagos Costes Downtown szakácsa képviselte hazánkat, és vitte hírét a remek magyar gasztronómiának. A magyar szakács végül a dobogó második fokára állhatott fel.

Spenótos-fetás kifli, ahogy a színésznő szereti

Ayesha Curry színésznő, modell és a híres NBA kosárlabdázó, Stephen Curry felesége. A Food Network tévécsatorna most induló műsorában gyorsan és egyszerűen elkészíthető receptjeit ossza meg a nézőkkel.

Forrás: Wewalka

Az Ayesha konyhája, vagyis az Ayesha's Home Kitchen sorozatnak már a második évadát vetítik az USA-ban. Most pedig akár ön is Ayesha bőrébe bújhat egy recept erejéig: készítsen spenótos-fetás kiflit a locsolkodóknak!

Mérgező őrölt köményt vont ki a forgalomból a Nébih

Mérgező nyomnövénnyel, az úgynevezett csattanó maszlaggal szennyezett fűszerkömény tételeket vont ki a forgalomból a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal.

Olasz reggeli 30 perc alatt

Unja a melegszendvicset, a zabkását, és már a tükörtojás is a könyökén jön ki? Akkor pontosan erre a receptre van szüksége! Gyors, egyszerű, és garantáltan egy morzsa sem marad!

Lapozzon tovább a gyümölcsből készült Rubik-kockáért,

illetve a videóért, amelyben a párok megkóstolják a világ legerősebb paprikáját! Szó szerint könnyfakasztó élményben volt részük!