Tudta, hogy a skót whisky vízzel a legjobb?

whisky
Vágólapra másolva!
Nem is gondolnánk, milyen sokféle verzióban kerülhet a poharunkba Skócia legnépszerűbb export terméke, a whisky: tisztán, jéggel, forrón, koktélként. Télen felmelegedhetünk mellette, nyáron pedig hűs frissítőt készíthetünk belőle. Ám a scotch, avagy a skót whisky azoknak is tartogat meglepetéseket, akik egyébként nem rajonganak az aranyló ital karakteres ízéért.
Vágólapra másolva!

Az egyszerű elegancia hívei a whiskyn kívül nem tűrnek meg mást a poharukban. Önnek sem érdemes hígítani, ha meg szeretné ízlelni az ital valódi, fenséges aromáit. Sőt, az illatanyagok ideális koncentrációjához mindenképp tulipános pohárból fogyassza.

A whisky tulipános pohárból a legjobb Forrás: Red Lemon

A jeget illetően megoszlanak a vélemények: a szakértők például határozottan tiltakoznak a scotch hígítása ellen. Ha azonban a nyári melegben nem tudna ellenállni a hűs kockák érintésének, ne fogja vissza magát!

Paradox módon minél több jeget tesz a pohárba, annál több esélye van elkerülni a higítást: a nagyobb mennyiség ugyanis lassabban olvad el.

A skót whisky egyébként néhány csepp tiszta ásványvízzel a legjobb. A minimális mennyiség ugyanis segít felfedni az ízeket.

Amennyiben inkább egy nyárias long drinkre vágyna, próbálja ki a következő kombinációt:

4 centiliter whisky és 1 deciliter tonik.

Szabadtéri szórakozóhelyen, vagy a medence partján is ideális választás. Adjon hozzá néhány csepp bodzaszörpöt a még intenzívebb ízélményért.

Kísérletezzünk bátran egy passiógyümölcs levével, vaníliasziruppal és limelével elkészített koktéllal Forrás: The Famous Grouse

Felejtse el az igazságtalan sztereotípiákat! Az alkohol kólával ugyanis nem csak a mértéktelenül habzsoló kamaszévek sajátja.

Szerencsére reneszánszukat élik a kólás long drinkek, így végre harminc fölött is szégyenkezés nélkül kortyolhatja fiatalságunk kedvenc italát.

Továbbá a végtelen variációban elkészíthető koktélok azok tetszését is elnyerhetik, akik általában nem a skót nedűért nyúlnak, ha nyári frissítőre vágynak.

Kísérletezzen bátran egy passiógyümölcs levével, vaníliasziruppal és limelével elkészített koktéllal, vagy narancsos és gyömbéres változatokkal is.