Bizsergetően különleges élmény az ehető kiállítás

Esernyős
Vágólapra másolva!
Mindenki szájtátva figyeli az egyedi alkotásokat, csak a cipők kopogása veri fel a terem nyugalmát, a művészet szenvedélye járja át a szíveket és az egész helyiséget. Ám a kiállított alkotások nem hétkönapi szobrok: ne lepődjön meg, ha azt látja, hogy egy-két vendég beleharap a műtárgyakba.
Vágólapra másolva!

Az ehető kiállítás nemcsak a művészetek, hanem a gasztronómia szerelmeseinek is izgalmat csempész az életébe, hiszen nem sok olyan esemény van, ahol szó szerint bele lehet kóstolni az alkotásokba.

Forrás: Esernyős

Istiván Rita, a Sonja Adler-édességek megálmodója, és Szász Károly iparművész közös kiállításának megnyitóján nem egyszerűen megcsodálhatja a műtárgyakat, hanem beléjük is haraphat.

A gasztronómia és az iparművészet kapcsolatából született meg a gasztroesztétika.

A süteményalkotások az élet és a kultúra több területét is érintik. A szoborelemeket antik porcelánból állították össze, az édespiskótákat pedig Cointreau és Limoncello öntetbe áztatták. Ám ez még semmi, hiszen egy méretes üveglabirintusból liofilizált gyümölcsök hullanak a kiválasztott süteményekbe egy különleges hölgy segítségével.

A kiállítás megtekinthető november 11-én szombaton 17-21 óra, és november 12-én vasárnap 10-18 óra között a Szindbád Rendezvénytérben.