Erre jó a muffinsütő forma

muffin sütőforma, muffin
Vágólapra másolva!
Pizza, jégkrémszendvics, turmixkorong és párperces reggeli. Tudja mi a közös ezekben? Mindegyik muffinsütő formában készült. Ilyen egy kegyetlen trónfosztás: az így készült pizza vagy szalonnás tojás üti az ínycsiklandó desszertet.
Vágólapra másolva!

Gondolta volna, mi mindenre jó a muffinsütő forma? Mármint azon kívül, hogy mennyei muffinokat tud vele készíteni? Süthet benne például pizzát is. Vágjon egy pohár segítségével mini köralakokat a tésztából, tegye a muffinsütőformába, kenje meg paradicsomszósszal, tegyen rá szalámit, szórja meg sajttal, és tegye a sütőbe. A mini falatkák bármelyik buliban vagy baráti összejövetelen tarolnak majd.

Sőt, készíthet turmixkorongot is. Fagyassza le kedvenc turmixát, majd melegítse fel bármikor. Ugyanezt megteheti a kedvenc levesével is. Arra azonban ügyeljen, hogy 2-3 hónapnál tovább ne tartsa a fagyasztóban.

Tegyen a formába citromot – vagy bármilyen gyümölcsöt –, öntsön rá vizet, majd fagyassza le. Használja limonádéban, vízben vagy a kedvenc teájában a köralakú jégkockát gyümölcsös aromával.

Percek alatt süthet benne reggelit! Vegyen néhány tojást, keverje össze, adjon hozzá szalonnát, sajtot, fűszereket, tegye a formákba, aztán a sütőbe – és kész.

És ne feledkezzünk meg a jégkrémszendvicsről! Készítsen piskóta vagy kekszes alapot, nyomkodja bele a muffin sütőformába, majd süsse meg. Aztán tegyen bele jégkrémet is, igazítsa el kör alakban, majd rakja néhány órára a fagyasztóba.