Bármikor lehet teaidő: akár télen egy forró csésze társaságában, akár nyáron jégkockákkal megspékelve. De nem mindegy, milyen italba kortyolunk bele: sem az olcsó citromlé, sem a filtert összefogó ragasztó, sem az aluminium gemkapocs nem való a teába.
Jobban járunk, ha teafüvet vásárolunk filter helyett, vagy saját magunk készítjük el a keveréket, az olcsó citromlevet pedig inkább kihagyjuk a sorból.
Az idei OMÉK-en egy olyan fontos cél valósult meg, amire még nem volt példa a vásár történetében: füstölt húsárút, paradicsomot, lisztet, gyümölcsszörpöket, ásványvizet, száraztésztát kaphatnak a rászorulók.
Az eredeti olasz alapanyagokkal dolgozó Bellozzo megnyitotta második éttermét. Az étlapon kilencféle ízű tészta és nyolcféle olaszos pizza szerepel, olaszos feltétekkel.
Az alapanyagok Olaszországból érkeznek, a kávét pedig egy palermói családi vállalkozás készíti. A pizza a megrendeléskor sül, a tésztát az orrunk előtt főzik ki, a salátába is frissen szeletelik a paradicsomot.
A KLM honlapja az utasok már indulás előtt ismerhetik a fedélzeti kiszolgálás részleteit: nemcsak a finomságokat láthatják előre, hanem azt is, mikor szolgálják fel az ételeket a repülőút alatt.
A Good Spirit kínálatában a skót, japán, kanadai és ír whiskyk mellett nagyon széles választék található rumból, vodkából, ginből és egyéb alkoholos italokból. A bárban természetesen elkészítenek bármilyen koktélt, amit a vendég kíván.
A bár a WhiskyNet termékeit kínálja, és mindenki, aki szereti ezt az aranyló italt, valószínűleg találkozott már a névvel, mert Magyarországon a legnagyobb whiskykínálatot náluk találjuk.
A Moët & Chandon több mint 270 éve az ünneplés kelléke, ott volt már például a F1 hajnalán is, amikor 1950-ben egy palack Magnummal gratuláltak a francia Grand Prix nyertesének, az argentín Juan Manuel Fangiónak, ám az első legendás pezsgőeső csak 16 évvel később történt meg.
Fontos számunkra a mindennapi élelmiszerek cukortartalma – derült ki egy országos kutatásból. Vagy a cukormentes termékeket kutatjuk a boltok polcain, vagy figyelünk az asztalunkra kerülő élelmiszerek cukortartalmára, vagy egyáltalán nem fogyasztjuk.
A válaszadók háromnegyedét vásárláskor nemcsak a cukor, hanem a többi összetevő (színezék- és szénhidráttartalom, tartósítószerek) is befolyásolja.
Az egyik napon a középiskolások kezében járt a fakanál, míg a másikon már az ország legjobb főzőcsapatai mérték össze erejüket és fogásaikat az OMÉK főzőversenyén. A három fővárosi és a két vidéki szakácstanulókból álló középiskolás csapat közül végül a budapesti Dobos C. József Szakképző Iskola diákjai lettek a befutók.
A szakácsversenyek sorozata azonban még nem ért véget, ugyanis másnap már hajnalban készültek az ország legjobb főzőcsapatai a megmérettetésre, ahol végül a bajaiak értek el kiemelkedő eredményt.
Szabadfi Szabolcs nevét talán nem mindenki ismeri, még a gasztrovilágban otthonosan mozgók közül sem. Ha viszont azt mondom: Szabi, a pék, máris többeknek beugrik a Panificio il Basilico pékség és étterem tulajdonosa.
Panificio il Basilico kenyerei és péksüteményei azért mások, mint az átlag pékségeké, mert nincsen benne semmilyen kémia, semmilyen adalékanyag, csak lisztből, tejtermékből áll, amit a kézműves gazdaságokól szereznek be.
Nemzetközi győzelmei után, most hazánkat vette célba az alpesi vitaminital, amely az Alpok ültetvényein termelt gyógynövényekből készült, mint az izsópfű, a mályvalevél vagy a bergamott menta. Az izsópfű például baktériumellenes, a mályvalevél immunerősítő, a menta pedig stresszoldó hatású.
Hasznos tanácsokat, sütési praktikákat, hagyományos családi recepteket, valamint a francia és amerikai sütemények titkait fedezheti fel az olvasó Havas Dóra, Álmaim cukrászdája könyvének oldalain.
Habcsókok, pohárdesszertek és még sok más finomság várja, hogy tested öltsön a család asztalán.
Az avarban meglapuló ínyencség nemcsak valódi gasztroélmény, hanem mérgezés forrása is lehet: azt a gombát, amit nem ismerünk, mérgezőnek kell tekinteni, és nem szabad felszedni.
Esős időszakban, tavasszal és nyáron is rálelhetünk néhány kincsre, de az ősz számít a gombázási időszak csúcspontjának.
Az ételfestékek elterjedése egyre gyakoribb, megtalálhatóak a joghurtokban, a süteményekben vagy a pudingokban is. Túlzott fogyasztásuk azonban allergiát, vagy akár hiperaktivitást is okozhat.