Vágólapra másolva!
Kétféle ízzel debütál a sörből készült jeges desszert. A Mentes Meggyest az alkoholmentes lager felhasználásával állították elő, míg a Bronzgombóc egyik alapanyaga a bak sör. A Belvárosi Sörfesztiválon ingyenesen kóstolhatja meg a két különleges finomságot.
Vágólapra másolva!

A nyári nagy melegben bizony jólesik egy hűsítő fagylalt vagy egy pohár jéghideg sör. A két legnagyszerűbb dolog kombinációjából született meg a sörfagyi, melyet a közönség is megkóstolhat.

A Magyar Sörgyártók Szövetsége megálmodta a Sör mi több eseménysorozatot, amely a sör és a gasztronómia kapcsolatának, valamint a hazai sörkultúrának az elmélyítésén dolgozik. A kétféle ízű, saját recept alapján készült fagylaltot Damniczki Balázs cukrászmester hívta életre.

A Mentes Meggyes sörfagylalt Forrás: Racz_Tomi/Racz_Tomi

A klasszikus citrom, a csoki és a vanília mellett sok új és rendkívüli íz sorakozik a pultokban; manapság már több száz féle fagylaltot kóstolhatunk az ország különböző pontjain, a levendulástól kezdve a chili ízesítésűig. Most pedig eljött végre a sörfagyi ideje is!

A Mentes Meggyes a nevéből eredően egy alkoholmentes, meggyes aromával megízesített fagylalt, míg a Bronzgombóc egy alkoholos, karamellás ízvilágú édesség. A két jeges finomság a Belvárosi Sörfesztivál szombati napján debütál majd, ahol az Sör Mi Több standjához látogatva a készlet erejéig ingyenes kóstolható.

Az alkoholtartalmú Bronzgombóc Forrás: Racz_Tomi/Racz_Tomi

A szervezők még egy játékkal is készülnek, ahol értékes ajándékokat nyerhetnek a résztvevők; a helyszínen felállított gifie automatában készült mozgóképpel sörbajuszversenyen is részt lehet venni.