Bűvészmutatvány gyömbérrel és korianderrel

gyömbér koriander pohárkrém desszert
Garantáltan elfogy
Vágólapra másolva!
Szeretem a komplett ebédeket és a szép levezetést is, de állandó gondot jelent, hogy képtelen vagyok kicsiben gondolkodni. Ha a desszert szóra gondolok, azonnal valamilyen különlegesebb francia sütemény, vagy éppen macaronokkal és élő virágokkal díszített csodatorta jut eszembe. Most viszont annyi az itthoni teendőm és a munkám, hogy képtelenség volna órákat a konyhában tölteni, és habzsákból csodákat nyomkodni a sütőpapírra, így azon gondolkodtam, mi lehet különlegesebb, mélyebb ízhatású, de mégis egyszerűen elkészíthető finomság ebéd utánra.
Vágólapra másolva!

Eszembe jutott, hogy egy egyszerűbb pohárkrém tökéletes kiegészítője lehet a levesnek és a halebédnek, úgyhogy benéztem a hűtőbe, és összeszedtem a hozzávalókat. Mivel a pohárkrém többnyire kevés összetevőből áll össze, nagyon fontos, hogy mindegyik hozzávaló jó minőségű legyen.

Csokoládéból legalább 50% kakaótartalmú verziókat szoktam használni, ha lehetőségem van rá, belga alapanyagot szerzek be. A Metro áruházban kapni

kilós és nagyobb kiszerelésben belga csokipasztillát, ezen belül is mindenféle kakaótartalommal, érdemes rá beruházni,

mert egyrészt a speciális védőtasaknak hála légmentesen visszazárható, így viszonylag sokáig eltartható, másrészt mivel nagyobb mennyiséget vásárolok meg egyszerre, sokkal kedvezőbb áron jutok így hozzá, mintha desszert- vagy fűszerboltban tízdekás csomagokba kimérve vásárolnám meg ugyanezt.

Minőségi csokiból az igazi Forrás: Megyeri Gabriella

Tálaláskor minél öblösebb, nagyobb, egyszerűbb, vékony falú poharakba töltöm maximum 2/5 részig, annál elegánsabb és szebb lesz az eredmény. Díszíthetem a hozzávalókkal, de levelekkel, ehető virágokkal vagy félig főzött, akár friss, roppanós gyümölcsdarabokkal is.

Egyszerű, de különleges Forrás: Megyeri Gabriella

Gyömbéres-korianderes pohárkrém étcsokoládéval

Hozzávalók:

  • 5 dl jó minőségű habtejszín
  • 25 dkg étcsokoládé-pasztilla
  • 5 db tojássárgája
  • 4 szál koriander
  • 5 dkg gyömbér
  • 2 evőkanál étkezési keményítő

Tejszínt főzőedénybe öntöm, a gyömbért vékony karikákra vágom, és a korianderrel együtt a tejszínbe dobom, majd közepes lángon felfőzöm, ezután leveszem a tűzről. Hozzáadom a csokoládépasztillát, alaposan elkeverem, beleöntöm a keményítőt is, majd teljesen elkeverem.

Gyömbér és koriander adja meg a karakterét Forrás: Megyeri Gabriella

Ha maradtak csokoládédarabok a krémben, rámelegítek kicsit az egészre, majd apró lyukú szűrőn leszűröm az egészet, vékony falú pohárkákba töltöm, hagyom teljesen kihűlni, és két órára hűtőbe teszem.

Garantáltan elfogy Forrás: Megyeri Gabriella

Apróra vágott gyömbérdarabokkal, korianderlevelekkel tálalom.