Csokinyúl gyémánttal, 14 millióért

Gyémámtos nyulacskám
Vágólapra másolva!
Gondolta volna, hogy egy csokoládényúlért elkérhetnek akár 14 millió forintnyi dollárt is? Persze nemcsak az alapanyag kerül ennyibe, az extravagáns hatás kedvéért a nyúl szemét gyémántból készítették. Nincs semmi értelme, de legalább sokba kerül.
Vágólapra másolva!

Ha esetleg drágállta a hazai csokinyuszi árakat, most megnyugodhat: a Martin Chiffers által készített, mintegy 30 centi magas, majdnem 5 kilogrammos állatnál biztosan sikerült olcsóbbat találnia.

A 75 százalékos, tiszta tanzániai kakóból készült húsvéti édesség ugyanis gyémántból készült szemmel néz a világba. Nyilván maga a méretes és minőségi csokoládé alap sem lenne olcsó, különös tekintettel a kézműves technológiára. De a nyúl két darab 1,7 karátos brilliáns aztán végképp megdobja a költségeket, a számla így végül 49 ezer dollár.

Csokinyúl gazdagoknak Forrás: Foodbeast

A gyémántok a 77 Diamonds nevű luxus ékszermárkától származnak, amely

bizonyos források szerint a világ legnagyobb gyémántkészletével rendelkezik.

A nyulat megvásárló kedves fogyasztó a csokoládé elfogyasztása után díjtalanul jogosult a megmaradt ékkövek ékszerbe foglalására.

Ha esetleg sokallná a 49 ezer dollárt, de ragaszkodik a gyémántos szemű csokinyúlhoz, természetesen választhat hozzá olcsóbb változatot is, a készítők rugalmasak.

Gyémámtos nyulacskám Forrás: Foodbeast

A Very First to Know weboldal tudósítása szerint a nyulat nem muszáj megenni, egyfajta művészi alkotásként vagy szobadíszként is használhatjuk, de persze ebben az esetben oda kell figyelni a hőmérsékletre.

Ha megfelelőek a körülmények, akár 2 évig is eláll.

És hogy a lelkiismeretünk is tiszta legyen, mindegy egyes nyúl megvásárlása után 1000 dollárt adományoznak Károly herceg alapítványának.