Vágólapra másolva!
Motiváció és szakmai segítség Székesfehérváron: ma, február 24-én megnyitották a Szent István Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskola tanboltját. A Királyi Csemegében a diákok által a készített húsárut, pékárut és süteményeket is árulják.
Vágólapra másolva!

A városi portál információi szerint féléves munka áll a tanbolt mögött. Barna József igazgató a megnyitón elmondta, a bevételt visszaforgatják az oktatásba. Az iskola komolyan veszi a gyakorlati munkát: a diákok az általuk működtetett pékségben, cukrászatban, édesipari termékgyártóban valamint a húsfeldolgozó részlegen sajátíthatják el a szakmai alapokat.

Megnyílt a Királyi Csemege Székesfehérváron Forrás: Szekesfehervar.hu

A fenntartó Földművelésügyi Minisztérium támogatásával komoly korszerűsítés folyik – a cél, hogy vonzóbbá tegyék az iskolát a fiatalok számára és piacképes szaktudást adjanak nekik.

Friss pékáru a diákoktól Forrás: Szekesfehervar.hu

Megürült lakásban

A tanüzemekben négy szakmában 62 diák dolgozik tanulószerződéssel. Az iskola vezetésének régi vágya volt, hogy egy új tanboltot nyissanak a belváros közelében. A munka eredményeként

egy megürült gondnoki lakás helyén kezdte meg működését a Mátyás király körútra nyíló bolt

szerda délelőtt.

Süti is van a boltban Forrás: Szekesfehervar.hu

„A Királyi Csemege lehetőséget biztosít tanulóinknak, megmutathatják, mit tanultak, mire képesek. Lehetőséget biztosít tanárainknak, hiszen tanulóinkon keresztül látható, mérhető a pedagógiai munkánk. De lehetőség a vásárlónak is a minőségi áruk beszerzésére, hiszen termékeink adalékmentesek, egészségesek és a hagyományos előállítási móddal készülnek.” – mondta a Szekesfehervar.hu-nak Barna József igazgató.

Az iskolai mintabolt a Királyi Csemege Forrás: Szekesfehervar.hu

Munkaerőhiány a városban

Molnár Tamás ifjúsági és civil tanácsnok hozzátette: „Székesfehérvárnak szerencsére egy teljesen más problémával kell szembenéznie más városokhoz, térségekhez képest.

Éppen ezért lényeges, hogy vannak olyan intézmények, mint a Szent István Szakképző Iskola.”

Szavazzon!

Vásárolna tanboltban?