2013 a gulyás éve

Gourmet fesztivál 2013
Vágólapra másolva!
A pár hónapja lezajlott Bocuse d'Or séfversenyen tizedik helyezést elért Széll Tamás a gulyást választotta egyik tányérjának, és az idén május 30 és június 2 között, a Millenárison megrendezett Budai Gourmet Fesztiválnak is ez lesz a tematikája. Széll egyféle, marhagulyást készített, de a fesztiválon mindenre számíthatnak haltól a vaddisznóig.
Vágólapra másolva!

Mautner Zsófia az esemény egyik házigazdája és Segal Viktor
Mautner Zsófia az esemény egyik házigazdája és Segal Viktor

Mautner Zsófia az esemény egyik házigazdája és Segal Viktor

Az alapvető célkitűzés idén is megmaradt, a szervezők és a résztvevők -lényegében a hazai mezőny legjobb éttermei, szinte mind- szeretnének szélesebb közönségnek is bemutatkozni. Aki pedig ismeri őket, napokig dúskálhat és válogathat a kóstolóadagok között.

A gulyás fókusba állításával is a csúcsgasztronómia lehetőségeit, játékosságát szeretnék közelebb vinni a bátortalanabb, finnyásabb vendégekhez, hiszen ezt a nagyon magyarnak megélt, de nagyon egyféleképpen ismert fogás kiváló lehetőség a játékra, egy étterem karakterének bemutatására. A gulyásokat minden étterem a saját stílusát legjobban bemutató 2-3 fogáson felül fogja elkészíteni.

Vaddisznó és kucsmagomba-gulyás az Arany Kaviárból
Vaddisznó és kucsmagomba-gulyás az Arany Kaviárból

Vaddisznó és kucsmagomba-gulyás az Arany Kaviárból

Idén másfélszer annyi étterem lesz jelen, mint tavaly, a pontos étteremlistát itt találhatják, a gulyás mellett a sajtkészítők fognak előtérbe kerülni.

Gulyás oldalasból és rozé szűzzel a Bock Bisztrótól
Gulyás oldalasból és rozé szűzzel a Bock Bisztrótól

Gulyás oldalasból és rozé szűzzel a Bock Bisztrótól

A színpadon idén is megrendezik a tavaly is nagyon népszerű lazacbontóversenyt és lesz Bíró Lajos - Segal Viktor párbaj, ami tavaly a legjobb programpontnak bizonyult, akkor pacalt készítettek a séfurak, idén padlizsán a téma.

Jahni László, a Kistücsök séfja saját gulyáskrémjüket szervírozza
Jahni László, a Kistücsök séfja saját gulyáskrémjüket szervírozza

Jahni László, a Kistücsök séfja saját gulyáskrémjüket szervírozza

Mi is készülünk szerkesztőségileg egy eldugott sarokban egy bográccsal, aminek részleteit majd időben eláruljuk, egyelőre egy tisztességes frijoles charros elkészítésére hajlunk. 2012-ben és 2011-ben is ott voltunk a fesztiválon, írtunk is róla mindkét alkalommal, mert szerettük, a cikkeket a linkeken találhatják.