Gyöngytyúk pezsgőben

vancsa gyongytyuk pezsgo
Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Forrás: Táfelspicc


Alapanyagok:

  • egy gyöngytyúk
  • hagyma
  • mogyoróhagyma
  • száraz pezsgő
  • tejszín
  • két tojás
  • vaj
  • olívaolaj
  • só és frissen őrölt bors

Nyolc darabba vágok egy gyöngytyúkot, sózom és borsozom, vaj-olaj keverékén elősütöm, kiveszem és melegen tartom. A visszamaradt zsiradékon megdinsztelek egy finomra vágott hagymát és egy ugyancsak finomra vágott mogyoróhagymát, ráöntök némi pezsgőt, megkeverem, és visszarakom bele a húst. Lefedve puhára párolom, időnként szükség szerinti mennyiségű pezsgőt öntögetve alá. Megint kiszedem, a szaftjához fél deci tejszínt keverek. További fél deci tejszínnel felverek két egész tojást, majd ezt is a serpenyőbe öntöm és átmelegítem, közben ügyelve, hogy ne ugorjon össze. Beleforgatom a húst úgy, hogy a szaft mindenütt bevonja, és azonnal tálalom.