Mentás báránysült

mentás birka
Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Forrás: Táfelspicc

Elkészítési idő: 15 perc, plusz fél nap pácolás, plusz sütési idő

Alapanyagok:

  • 1 kg báránycomb, lapocka vagy gerinc szeletelve
  • A pác:
  • két gerezd fokhagyma
  • fél vöröshagyma
  • egy citrom leve
  • két teáskanál durvára őrölt római kömény
  • 1/2 dl olívaolaj
  • feketebors

A mentaszósz:

  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 2 gerezd apróra vágott fokhagyma
  • 8 evőkanál apróra vágott friss menta
  • 1 teáskanál őrölt római kömény
  • 2 evőkanál édes vörösborecet
  • 1/2 teáskanál porcukor
  • só, bors

A hússzeleteket bepácolom az összekevert alapanyagokba és pihenni hagyom legalább fél napig.

A szószhoz az olajon megpirítom a fokhagymát, a köménnyel és a menta felével egy percig sütöm.

Leöntöm az ecettel, fél perc után leveszem a gázról és belekeverem a maradék mentát.

Sózom borsozom, ha az ecet elbillentette, cukrozom. Legfeljebb mediumra sütött hússzeletekkel tálalom.