Ánizsos kacsaaprólék-leves

kacsaprólékleves
Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Forrás: Táfelspicc

Elkészítési idő: nettó 15 perc, bruttó 6 óra

Alapanyagok:

  • 1 kacsa aprólékja (hát, szárny)
  • 1 csillagánizs
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 teáskanál szecsuáni bors
  • 2 csilipaprika
  • 1 csokor korianderzöld
  • 1 csokor bazsalikom
  • 1 csokor újhagyma zöldje vékony karikára vágva
  • 1 lime

Az ánizst egy mozsárban a borssal és a fahéjjal durvára töröm, bedörzsölöm vele a kacsát, meglocsolom a szójaszósszal. Éjszakára a hűtőszekrénybe rakom. Másnap felöntöm vízzel, puhára főzöm. Tányérba rakok a durvára vágott fűszernövényekből, hagymából, csiliből, rámerem a levest, és lime-ot facsarok rá.