Tejszínes-burgonyás bacalao

lao tejszín
Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Forrás: Táfelspicc

Elkészítési idő: nettó 10 perc, bruttó 40 perc

Alapanyagok:

  • 30 dkg bacalao, 3-szor váltott vízben kiáztatva
  • 1/2 kg burgonya meghámozva, felkockázva
  • 2 gerezd fokhagyma finomra vágva
  • 1/2 l sűrű tejszín

A halból kinyomkodom a vizet, egy tepsibe rakom a burgonyával, rászórom a fokhagymát, felöntöm a tejszínnel. Előmelegített 150 fokos sütőben 30 perc alatt megsül. A hal szagától nem kell megijedni, csodálatos étel.

(sózni nem kell, a bacalao elég sós lehet kiáztatás után is, ezt érdemes kóstolással ellenőrizni)