Készül az új Harry Potter film

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

J. K. Rowling hatalmas népszerűségnek örvendő misztikus regénye egy újabb fejezetét izgulhatja végig a moziközönség. Az eddig filmre adaptált két Rowling-könyv, a Harry Potter és a bölcsek köve, valamint a Harry Potter és a titkok kamrája hatalmas kasszasikernek bizonyult. Az azkabani fogoly alcímű filmet, melytől szintén óriási anyagi és kritikai sikert remélnek az alkotók, 2004-ben mutatják be az amerikai mozik.

Az eddig is rengeteg hírességet felvonultató Harry Potter-filmek stábjához ezúttal nem kisebb sztárok csatlakoztak, mint Gary Oldman, David Thewlis, Timothy Spall és Michael Gambon, követve olyan nagyságok példáját, mint az Oscar-díjas Maggie Smith, Kenneth Branagh vagy a Robin Hoodból ismert Alan Rickman. Gary Oldman a címszereplő foglyot játsza majd, aki cellájából megszökve veszélybe sodorja Harryt. Michael Gambon Dumbledore professzor szerepét veszi át a nemrég elhunyt Richard Harristől.

A Harry Potter-filmek hivatalos honlapjahttp://harrypotter.warnerbros.com

Az azkabani fogoly rendezői székét a mexikói az Anyádat is! című, idén a legjobb forgatókönyvi Oscar-díjára jelölt filmmel hatalmas sikert arató Alfonso Cuarón foglalja el. A széles nézői réteg elismerését magáénak tudható Cuarón óriási megtiszteltetésnek érzi a felkérést, a legnagyobb örömmel állítja tehetségét az ügy szolgálatába. Az előző két film rendezője, Chris Colombus ezúttal producerként vesz részt a munkában.