A Marilyn pályáját elindító aktfotók újra a piacon

Vágólapra másolva!
A Marilyn Monroe pályáját elindító meztelenfelvételek, melyek a színésznőt egy csapásra a korszak szexszimbólumává emelték, most újra piacra kerültek. Az 1949-ben készült képek hatása jóval nagyobb volt, mint azt elsőre gondolhatnánk.
Vágólapra másolva!

1949-ben Tom Kelley készítette el Marilynről az aktképeket, melyek nem csak őt tették pillanatok alatt és nem csak negyed órára híressé, de elindították útjára a mostanra szintén legendává nőtt Playboy magazint is. A "Vörös Selyem" elnevezésű sorozat hat képe közül a legismertebbé minden kétséget kizáróan a Marilynt egy vörös selyem háttér előtt ugrani ábrázoló vált.

A készítő fia és egyben a fotók jogtulajdonosa másfél évig nem tudott vevőt találni a képekre az Ebay internetes aukciós portál segítségével. 2001 márciusában, a licit indulásakor sorozatban próbálkozott eladni őket, az ekkor beérkezett legmagasabb ajánlat 475 ezer dollár volt. Az összeget azonban túl alacsonynak találta, s ezért arra a döntésre jutott, hogy a kollekciót darabonként hirdeti meg, bár a felajánlások végösszege így jócskán megemelkedett, a 840 ezer dollár még így is jóval elmaradt a Kelley által 1,25 millió dollárban megállapított minimumtól. A képek így újra a piacra kerültek, s a tulajdonos nem hajlandó csökkenteni az árat, mondván, a vevő nem csak az eredeti képeket kapná meg, de a fotókat felhasználhatná akár kereskedelmi, akár reklámcélokra.