Vágólapra másolva!
Továbbra is átmeneti műsorrenddel sugároz az Est FM - az erre vonatkozó, a június 7-én lejáró engedély meghosszabbításáról szóló kérelmet a napokban juttatja el az adó vezetése az Országos Rádió és Televízió Testülethez.
Vágólapra másolva!

Az Est FM azt követően kezdett átmeneti műsorrend szerint sugározni, hogy az adó vezetése március 7-én elbocsátotta a rádió munkatársainak zömét, azokat, akik korábban aláírták a médium működésével kapcsolatos, a sajtóban is napvilágot látott petíciót.

Ebben a munkatársak a rádióban uralkodó állapotok javítását, szakmai koncepció készítését, valamint fizetésük emelését kérték. Az Est FM illetékesei akkor közölték, már meg is kezdődött az új csapat toborzása, amelyről Lampé Ágnes pr-menedzser most annyit közölt: a munkálatok folyamatban vannak, de még nem tudható, mikor kerülhet az éterbe az új csapat készítette műsor.

Elmondta azt is, a jelenleg kereskedelmi rádióként működő Est FM kezdeményezte köz-műsorszolgáltatóvá minősítését a médiahatóságnál. A médiatörvény szerint olyan műsorszolgáltató kaphatja meg ezt a besorolást, amely az Országos Rádió és Televízió Testület által elfogadott saját műsorszolgáltatási szabályzat alapján műsorában többségében közszolgálati műsorszámokat szolgáltat.

Lampé Ágnes elmondta: az ilyen műsorszámok aránya a rádió korábbi és visszaállítani tervezett műsorstruktúrájában meghaladja napi műsoridejének ötven százalékát, nem cáfolva, hogy az átsorolás előnyt jelent az Est FM számára, mivel csökkentheti az adó díjkötelezettségeit.


Korábban:

A Klubrádiónál a volt Est FM-esek
Együtt folytatná az Est FM elbocsátott stábja
Műsorkészítők nélkül az Est FM

Fórum:
Jön a Tilos, megy az Est?

Ajánlat:

Est FM