Vágólapra másolva!
Popper Péter pszichológus esszékötetet állított össze a számára legfontosabb 33 könyvről. Csak azokról az alkotásokról írt, amelyekhez személyes, érzelmi viszony fűzi, s amelyek alakították személyiségét.
Vágólapra másolva!

Popper Péter esszékötetet állított össze Ők - én vagyok. 33 legfontosabb
könyvem
címmel a maga és mások szórakoztatására a számára legfontosabb 33 könyvről. A kötetben tanácsot ad az érdeklődőknek, mit és miért olvassanak.

A 71 éves professzor korára és betegségére hivatkozva már feladta a tanítást, nem folytatja közírói munkásságát, nem szerepel személyesen a nagy nyilvánosság előtt és nem-igen vállal új klienseket tanácsadó pszichológusként.

Mint könyve dedikálása kapcsán elmondta, azért állítota össze az említett kötetet, mert meg szeretné osztani másokkal szellemi élményeit. A szerző állítása szerint hasonló, szórakoztatva tanító kötet nem jelent meg magyarul Benedek Marcell Bevezetés az olvasás művészetébe című, immár klasszikus alkotása óta.

Popper azonban szubjektívebb, mert azt a szerepet mutatja be, amit az ő életében játszottak a könyvek. Csak azokról az alkotásokról írt, amelyekhez személyes viszonya van, s amelyek formálták személyiségét. Ebben a kötetben az olvasó ember és a pszichológus vall egy személyben könyvekről, Máraitól és Jókaitól Milne Micimackó-jáig vagy Kipling A dzsungel könyve című regényéig.