Már készül a 6. Harry Potter-kötet

Vágólapra másolva!
Miközben J. K. Rowling már javában a Harry Potter-sorozat hatodik kötetén dolgozik, az eddig megjelent kötetek összesen 250 millió példányban keltek el szerte a világon.
Vágólapra másolva!
Forrás: MTI Fotó - David Cheskin
Az írónő legújabb kötetét dedikálja

Harry Potter nemrégiben újabb rekordot állított fel: az eddig megjelent öt kötetből immár összesen 250 millió példány fogyott szerte a világon. A sorozat mintegy 60 nyelven, több mint 200 országban jelent meg - legutóbb például Indiában.

"J. K. Rowling elcsábította a gyerekeket a tévék, az animációs filmek és a számítógépes játékok elől, és ismét a nebulók legkedveltebb időtöltésévé tette az olvasást, ami - valljuk be- nem kis teljesítmény. Még több gyermeket szeretnénk megismertetni Harry Potter történetével azokon a tájakon is, ahová eddig még nem jutott el a híre" - nyilatkozta Christopher Little, a neves szerző ügynöke, aki egyúttal azt is hozzátette: a brit írónő már dolgozik a hatodik köteten. "A szerzőnő már belefogott az ifjú varázslótanonc újabb kalandjainak megírásába, de azt még nem tudjuk megmondani, mikor jelenhet meg a könyv.”

Az idén júniusban kiadott ötödik, a Harry Potter és a Főnix Rendje című kötetéből mintegy 13 millió példány készült, és már megjelenése előtt bestseller lett. Kiadását Új- Zélandon hangos felolvasással ünnepelték, amely során kísérletet tettek a leghosszabb gyermekkönyv-felolvasás rekordjának megdöntésére. A 27 órán, azaz több mint egy teljes napon át tartó eseményen többek között a szigetország miniszterelnöke, Helen Clark tolmácsolásában hallgathatták a rajongók Harry Potter történetét.

Mindent J.K. Rowlingról és Harry Potterrőlhttp://www.kidsreads.com/harrypotter/index.htmlA Harry Potter-kötetek internetes oldalahttp://www.jkrowling.com/A Harry Potter és a Főnix rendje már előrendelhető a Fókusz Online-tól!http://www.partnerlink.hu/cgi-bin/clickthru.cgi?id=6762237376676573006467767123647369797784737270677263&page=http://www.fokuszonline.hu/cgi-bin/start.cgi/apps_fokusz/display/index.html?termek.id=10199&tag=1

A dél-afrikai Johannesburg városában 500 gyerek és felnőtt állt sorban a könyvesbolt előtt, hogy az elsők között kaparinthassa meg a kötet egy-egy példányát. Az ausztrália nyugati, sivatagos részén élő olvasók közel 4 órás autóutat tettek meg, hogy éjfélre a hozzájuk legközelebb eső könyvesboltba érjenek, míg mások a külön ebből az alkalomból indított Hogwarts Expressen utaztak a helyszínre.

A The Sunday Times értesülése szerint a szerző mintegy 125 millió fontot keresett az elmúlt évben, ami tulajdonképpen annyit tesz, mintha az ötödik kötet minden egyes szaváért 388 font (több mint 140 ezer forint) ütötte volna a markát. "Valóságos aranybánya ez a sorozat. Óriási a kísértés, hogy Rowling a szerződésben foglalt hét kötet után is folytassa Harry Potter kalandjait. Akkor a világ leggazdagabb írója cím után elnyerhetné a világ első font-milliárdos írója címet is" - mondta Philip Beresford, a The Sunday Times publicistája.