Újabb pokoli történet: Uhrin Benedek a rádióban

Vágólapra másolva!
Vujity Tvrtko új könyvében, az Újabb pokoli történetekben a tévés riportsorozatával ellentétben magáról is vall: szerelméről és a hidegleléséről egyaránt. Ez utóbbi olyankor jön rá, amikor Etiópiában rátüsszent egy leprás, vagy amikor Budapesten, egy óvatlan pillanatban meghallja Uhrin Benedek számát a rádióban.
Vágólapra másolva!

Tvrtko (balra) Huggies-szal, a hollywoodi sztárral a könyv borítóján

Az újabb pokoli történetek nagyrészt a tv2-n futó riport sorozat történetei. "A könyvet úgy írtam, mint Bridget Jones a naplóját, nem lövöm le a filmem poénjait vele, inkább erősítem azokat"- mondta Vujity Tvrtko a könyvét bemutató sajtótájékoztatón.

"Mindig zavarban vagyok, amikor mikrofon van nálam!"- kezdés után a szerző azt is elmondta, hogy a Pokoli történetek című könyvének sikere, vagyis a több, mint 100 ezer olvasó miatt írta meg a folytatást. "Ez jobb!" - mondta rövid jellemzésként a második kötetéről.

Az Újabb pokoli történetekben az is benne van, ami az tv2-n futó objektív riportműsorból a műfaji korlátok miatt kimaradt. Nem szerepelhetett például a szerelmük története feleségével, a válogatott kosárlabdázónővel, Zsolnai Gyöngyivel, valamint az sem, hogy a forgatások alatt Tvrtkot mitől rázta ki a hideg. A világ legnagyobb lepratelepéről szóló - november 5-én, 20.30-kor látható- epizód forgatásán például világgá futott, amikor rátüsszentett egy leprás. A másik hátborzongató eset Magyarországon történt a szerzővel: Uhrin Benedek hangja szólalt meg a rádióban. Tvrtko Uhrinnal kapcsolatban csak a könyvében közöl olyan szubjektív mondatokat, mint hogy "Benedek egy szörnyeteg lett", és azt is itt árulja el, hogy magát hibáztatja azért, hogy a régen még "vidám kertész bácsival" ez történt, hiszen, mint írja, ő segítette az országos hírnévhez az énekest.

A könyvében szerepelnek olyan riportalanyok is, akik a tévés sorozatában nem, mint például Hubert Wells (Willhubert Géza) kétszeres Oscar-díjas, nyugdíjas hollywoodi állatszínész idomár. A Suttogó című fejezetben a Lassie, a Babe, a Dr Doolittle idomárja a kiöregedett állatszínészek rossz sorsáról mesélt. Szegény Babe-bel, vagyis Babe-ekkel - hiszen tíz kismalacról van szó-, a film rendezője, Chris Noonan annyiszor megismételtette a jeleneteket, hogy a napon lesült hátukat a sminkeseknek kellett púderezni,

Plüsstigriseket szurkált halálra az arénában a Gladiátor

a forgatás után pedig mind a tíz malacszínészt megették. Babe-ék, a világhírű kismalacok evése közben a fogyasztókat nem érdekelte, hogy a malacsültek tanulékonysága a delfinekével vetekedett. A többmilliárdos költségvetésű Gladiátorban viszont jól bántak Wells idomított tigriseivel, Russel Crowe is csak plüsstigriseket szúrkált halálra az arénában. Ez Wells szerint nem rontja a film élvezhetőségét annyira, mint a római kori szekéren felejtett, a filmben is látható gázpalack, vagy az angol változatban máig hallható mondat: "Most van vége a jelenetnek!".



Korábban:
Kutyák és macskák (hollywoodi állatsztárok)- A hét fimbemutatói

Uhrin Benedek részegeskedik a Szerelem utolsó vérigben

Zámbó Jimmy a legidegesítőbb magyar énekes

A Társalgó vendége szeptember 11-én: Uhrin Benedek

Ajánlat:
Vujity Tvrtko honlapja


Gőzsy Katalin

[origo]