Részleges tanácstagi választások Budapesten

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Szabad Nép


Magyar Nemzeti Múzeum Történeti Fényképtára
Magyar Nemzeti Múzeum Történeti Fényképtára

Vasárnap reggel 7 órakor 176 kerületi és 13 fővárosi tanácstagi környezetben nyíltak meg a szavazóhelyiségek. Az érintett körzetek dolgozói új tanácstagokat választottak a megüresedett helyekre.


A szavazók - mintegy 120 000 budapesti dolgozó - nagy része már a korai órákban az urnák elé járult. A IX. kerületben, a Mária Valéria-telepen és a Soroksári út 13. számú házban levő szavazóhelyiség előtt úttörőzenekar fogadta az első szavazókat.


Néhány perccel 7 óra után a XVII. kerületből jelentették, hogy a választók nagy százaléka már leszavazott, sok helyütt már 7 óra előtt gyülekeztek a szavazóhelyiség előtt a környékbeliek. A déli jelentések már arról számolnak be, hogy több mint 56 000-en teljesítették hazafias kötelezettségüket.


Derűs, jó a hangulat, zavartalan a választási munka - jelentették a XV. kerületből. Néhány órával dél után a kerület 28-as, 36-os és 41-es választókörzetében lezárták a szavazóhelyiségeket, a választás befejeződött.


Rendben, fegyelmezetten járultak az urnák elé a VIII. kerületben is. Sok helyütt egy-egy ház lakói csoportosan vonultak a szavazóhelyiségekbe.


Este 8 órakor valamennyi kerületben lezárták a választásokat. A szavazatszedő bizottságok felbontották az urnákat, s összeszámolták a leadott szavazatokat: hányan szavaztak a tanácstagjelöltre, hányan ellene és mennyi az érvénytelen szavazatok száma. Erről jegyzőkönyvet készítettek, s azt az urnákkal együtt a kerületi tanácsokhoz küldték, a tanácsoknál összegezték, egy-egy választási elnökség az éjszakai órákban állapította meg a budapesti részleges tanácstagi választások végső eredményeit. (MTI)