A Közép-európai Kupa labdarúgó-mérkőzések előkészületeiről

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Népsport:


A nemzetközi eseményekben amúgy is gazdag nyári hetek egyik legérdekesebbjéhez érkeztünk. Szombat délután a Népstadionban a Bp. Vasas-Partizán (Belgrád) és a Bp. Vörös Lobogó-Rapid (Bécs) labdarúgó KK-mérkőzésre, Tatabányán a Magyarország-Lengyelország ifjúsági válogatott mérkőzésre, vasárnap a Népstadionban a Magyarország-Lengyelország válogatott mérkőzésre, Poznanban pedig a Lengyelország B-Magyaroszág B válogatott mérkőzésre kerül sor. Az öt találkozó előkészületeiről az alábbiakban számolunk be.

Magyar válogatott-Sztálinvárosi Vasas 9:1 (1:1)

Fáy utca, 4000 néző. Vezette: Bokor.
Kocsis sérült, s emiatt nem is jelent meg az edzésen. Vasárnapi játéka is bizonytalan. Pénteken az orvosi vizsgálat dönti el, hogy Kocsis vállalhatja-e a játékot.


Válogatott: Ilku 1 - Buzánszky, Mátrai, Dalnoki - Szojka, Kotász - Budai, Szusza, Orosz, Puskás, Fenyvesi.
Sztálinváros: Lennert - Nagymáté, Ullmann, Ladányi - Bédi, Schédi - Cserepes, Kőhalmi, Szigeti, Takács, Hegedűs.


A tikkasztó meleg ellenére igen nagy kedvvel és akarással játszott mindkét csapat. A válogatott támadósorának játéka az I. félidőben meglehetősen döcögött. Feltűnt, hogy a játékosok sokszor nem értették meg egymást. Ezzel szemben a sztálinvárosi csapat igen nagy becsvággyal küzdött és gyors, lendületes, rajtaütésszerű támadásokkal gyakran veszélyeztette a válogatott kapuját, sőt a 18. percben a vezetést is megszerezte. Dalnoki a 16-oson belül felvágat a kapuratörő Hegedűst. A büntetőt Hegedűs laposan a bal sarokba helyezte. A sztálinvárosi fölény még a gól után is percekig tartott azután a válogatott csapat egyre jobban belemelegedett, tervszerűbbek lettek a támadások és a befejezések is elég jól sikerültek, különösen Szusza lövései okoztak gondot Lennertnek. A 25. percben Budai a felezővonalról indult el és a hálóba lőtte a gólt. 1:1. A félidő végén a sztálinvárosi csapat kifáradt, s most már a válogatott irányította a játékot.


A II. félidőben a válogatott középcsatára Machos lett, az Sz. Vasas kapujába pedig Csepregi állt be. Ebben a félidőben már egészen kitűnően játszott a válogatott. Egész sereg ötletes megoldást láttunk, s megindult a gólözön is. Szusza szerezte meg a vezetést, azután egy remek Puskás egyéni áttörés után Machos lőtt a hálóba, Szusza szerzett ezután ismét szép gólt. A nagyszámú közönség most már elégedetten tapsolt a válogatott játékának. A nagy kedvvel és kitűnően játszó Puskás lőtte az ötödik gólt, majd Szusza és kétszer egymásután Machos talált a hálóba. 8:0. A válogatott egy percig sem állt le, állandóan mozogtak a játékosok s látszott, hogy lelkiismeretesen kihasználják az edzőmérkőzést. Az utolsó gólt Puskás ritkán látott egyéni teljesítmény után érte el. 9:1. Az utolsó tíz percben Buzánszky helyett Peller játszott.


A válogatott csapat II. félidőbeli játéka igen biztató volt.