Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Szabad Nép:

Drecin Józsefné hangját az egész ország hallja majd

Vagy két hónapja jelent meg a felhívás és valóságos kisebb népmozgalom kelt a nyomában. Több mint háromezer fényképpel ellátott életrajz érkezett hamarosan a Magyar Rádió televíziós főosztályára, jelentkeztek lányok és asszonyok, csinosak és csúnyácskák, széphangúak és beszédhibásak, majdnem egészen szigorúan tizennyolctól harmincig. Még nem hívtak be mindenkit, aki az első rostán, a fényképek vizsgáján megfelelt, de akikre már sor került, azok tanúsíthatják : nem könnyű dologra vállalkoztak.

Mi újság a Magyar Televízióban? (MAFIRT)http://origo.hu/attached/2006052312.mpg

Kétszer álltak eddig mikrofon előtt, reflektorok, fényképezőgépek és kérdések kereszttüzében. Képriportunk azt a négy megérdemelten szerencsés pályázót mutatja be, akik eddig a döntőbe kerültek. De őelőttük is ott áll a következő akadály: a filmgyári próbafelvétel és a kedves szpíker-jelölttel együtt valamennyien tovább izgulhatunk : kinek a mosolya villan fel néhány hónap múlva a televíziós vevőkészülékek képernyőjén, kinek a hangján halljuk: Kedves közönségünk, itt a magyar televízió?

Sári azt is bevallotta, hogy statisztált már filmben

Szabványügyi Hivatal Drecin Józsefné harmadik



Sozánszki Sári ezt a képet küldte be a pályázatra. A zsűri tagjai azonban tárgyilagos, körültekintő emberek, s a démoni beállítás mögött meglátták a kedves, fitos, rokonszenves leányarcot.

Nagy Ági Rádió munkatársának nyilatkozik

középdöntőbenLánchíd nemcsak műveltnek talpraesettnek

A jól sikerült "középdöntő" után Nagy Ági, a négyesfogat harmadik tagja a Rádió munkatársának nyilatkozik : "Nagyon érdekel az új műfaj, a televízió ... A színházat és a filmet is szeretem ... Minden Shakespeare-előadást és minden jó filmet megnézek ... Nagyon sokat akarok tanulni ... A televízióba nemcsak a szépség, elsősorban a jó típus a fontos ... Más bemondónő kell egy zenekari hangverseny, egy temetési híradó, vagy egy mesefilm konferálásához..."

dr. Kulka Frigyesné: "a háziasszonyi hivatásban mindenesetre tökéletesednem kell."


Eszter huszonnégy éves s éppen hét hete hívják dr. Kulka Frigyesnének. Esküvője napján vallotta be a férjének, a Korányi-kórház sebész-adjunktusának, hogy jelentkezett a televíziós pályázatra.

Ha nem sikerül a dolog, akkor egészségügyi statisztikus marad továbbra is a Korányiban, ez sem rossz foglalkozás. "De akárhogy fordul a sorsom: a háziasszonyi hivatásban mindenesetre tökéletesednem kell."

Bányász Anna és

Híres Tibor felv.